Målsnålt i Läkerol Arena

Det började bra för Brynäs med mål av Sundqvist efter bara 31 sekunder. Säsongens snabbaste mål i elitserien. Sundqvist fick på en riktig rökare som den i övrigt duktige målvakten Norrena var chanslös mot.

Första perioden gick till Brynäs. I den andra höjde Växjö tempot och såg ut att kunna kvittera och i den tredje perioden var de också nära men det dröjde tills slutsekunderna innan de kunde få in pucken. Sedan följde en mållös sudden men i straffläggningen kunde först Järnkrok och sedan Thuresson avgöra.

Bägge lagen kämpade bra i matchen. Om det är något som fastnat i minnet så var det Brynäs snabba kontringar som borde ha resulterat i något mål. Lavander, Nordqvist och Martin Johansson hade chansen ensamma mot Norrena men som sagt var Norrena strålande i målet. Växjös svaghet var att de schabblade med pucken då och då och det högg brynäsarna direkt på. I någon av dessa kontringar borde matchen ha avgjorts.

En annan sak som fastnade från matchen var att Honken i kväll var Brynäs´bäste spelare och fick pris för det också. Han var nästan omutlig men fick kapitulera då utespelarna inte orkade med pressen då Växjö tog ut målvakten. Men 1-1 i full tid var ändå inte orättvist. Dessutom nöp Honken 2 straffar en mer än Norrena.

Förutom Honken så var Sundqvist strålande. Han blir bara bättre och bättre för varje säsong. Och det behövs verkligen då det är tveksamt om försvarets samlade insatser räcker till framöver.

Växjö är ett bättre lag i år och har en farlig kedja med Rosén och Kallio i samma. Borken har ju tippat dem som 2:a i serien och vem vet? Såg på hockeykväll att Renberg tippar dem som 11:a men där tror jag han har fel. Själv tror jag att de åtminstone kommer före AIK och Timrå som jag tippar blir i kvalet i år. Kanske också att de går till slutspel. Vi får se. Däremot vågar jag inte tippa någon mästare. Flera lag är alltför jämna som det ser ut nu.

Till sist lite om domarinsatsen. De släppte många klara utvisningssituationer men helt orättvist så drabbades Brynäs mest av detta. Men det avgjorde inget till Växjös fördel. De var helt kassa i PP eller så var det Brynäs som var väldigt bra i boxplay. Kanske bägge spelade in. Men Brynäs hade kanske  kunnat utöka ledningen om de fått chansen till något fler PP som de borde ha fått. 

Så börjar nu serielunken komma igång. Har på känn att det kommer att bli mycket jämnt och mycket svårtippat framöver.