Måltorka i Brynäs

Brynäs förlorade i en märklig match mot Luleå. I första anfallet gjorde hela laget ett misstag. De backade hem så man kunde tro att de tänkte sätta sig  i knät på Honken och lät Luleå komma nära målet utan att anstränga sig och gjorde mål. Det var det enda större misstaget i hela matchen. Och Luleå som spelade superdefensivt kunde hålla 1-0 genom hela matchen.

Brynäs borde ha vunnit. Målchanserna var flera. Åtminstone 2 stolpskott och många skott mot mål. Men tyvärr är skotten för taffliga. Det saknas det distinkta som gör att skotten blir farliga. Och för att inte tala om skotten som går utanför. Här måste det till en ändring annars rasar man i tabellen.

Inte heller i PP kunde Brynäs göra mål. Luleå förstörde ofta anfallen redan i mittzonen. Dackell tyckte att han var dålig i PP mot Växsjö och han var ännu sämre idag. Han har gjort 2 skitdåliga matcher i rad och vore jag tränare så skulle jag fundera över om han inte borde sitta på bänken i nästa.

Egentligen gjorde Brynäs ingen dålig match. Viljan saknades inte heller. Men målskyttet saknas. Här måste det som sagt till en skärpning.   

Jag talade med en person som sade att han tyckte matchen var tråkig. Luleå spelade inte utan försvarade sig i nästan hela matchen. Men jag tyckte att det fanns kvaliteter i Luleå även offensivt men det visade de bara glimtvis i kväll. Hur som hellst så var laget mycket diciplinerat. Jag tror att de kommer att gå lika långt som i fjol i slutspel.

Honken gjorde en helt ok insats i målet.

Vi får se om Bertilsson blir avstängd efter matchstraffet. Det såg illa ut för Berglund men han verkar som det ser ut nu inte ha blivit allvarligt skadad. På sjukhuset säger de att han mår bra. För övrigt spelade Brynäs mer fysiskt i kväll. Det var otur att Bertilssons tackling tog så illa men han är en tuff spelare.

Sedan Ekholm blev ordinarie i NHL så har Brynäs sagt att de ska se sig om efter en ny back. Varför inte Brendl? Han verkar vara ledig nu. Han kan skjuta och göra mål vilket verkligen är egenskaper som behövs i Brynäs. Och det börjar bli mer och mer akut.