Mästarna behövde hjälp av domarna för att vinna över Brynäs

Det är inte ofta tränare Jonsson kritiserar domarna men i kväll kunde han inte hålla inne med kritiken när han intervjuades i TV efter matchen. Även om orden var snälla men något annat är ju inte tillåtet.

Brynäs gjorde en helt ok match även om de efter 2-1 målet slappnade av lite och bjöd in motståndarna till att kvittera.

De många utvisningarna knäckte Brynäs och man behöver nästan vara blind för att förstå att Skellefteå kom undan med det mesta men att Brynässpelarna åkte ut för nästan inget. Bedrövligt var det när Scott  åkte med huvudet in i sargen mot slutet och skellefteåspelaren kom undan. Den löjligaste utvisningen var nog när en skellefteåspelare åkte in i en motståndarklubba bakifrån och brynäsaren åkte ut. Kanske fanns det löjligare också. Konkurrensen om löjliga utvisningar på brynässpelare var stenhård i kväll.

Det är ett helt annat lag Brynäs ställer upp med i år än i fjol. En säsong som man helst vill glömma. Det är en helt annan stadga i laget både i försvar och anfall. Kilström tex är en utmärkt back som värvats. Men jag tycker att backuppsättningen som helhet är lysande i år. Scott, Brodin för att nämna några av nyförvärven har tillfört laget mycket. En sak är jag säker på .Det är och blir betydligt roligare att se brynäsmatcherna den här säsongen än det var under den förra.

En annan sak jag är säker på är att Skellefteå hade tur som vann och hade domarbesluten med sig. Även om laget också i år är mycket bra tror jag inte att de kommer att göra om bedriften att bli mästare igen. Målvakten Henrik Karlsson imponerade mest på mig i kväll i Skellefteå.

Det som jag mest är positivt överaskad över är det tempo som brynäslaget har satt upp först mot Leksand och även i kväll. Synd bara att som jag nämnde ovan att laget blev lite stillastående vid 2-2 målet.

Brynäs gjorde en strålande laginsats i kväll och jag har svårt att nämna någon särskild.