Honken spikade igen Brynäskassen

Brynäs tog sin andra bortaseger i kväll. Men det satt långt inne.

I 3:e perioden var reduceringen nära. Växjöspelarna tryckte på med besked och skapade många chanser. Vissa mycket farliga. Men Honken storspelade och tog allt. Förstår inte hur han klarade allt men det gjorde han. Tack för det.

Brynäs har spelat med stor intensitet under sina matcher hittills. Men under vissa perioder i de tidigare matcherna har de släppt på den och då har motståndarna passat på att näta. Jag tyckte mig se att Brynässpelarna i kväll sällan hade sådana perioder. De låg tätt på motståndarna hela tiden. Men Växjöspelarna fick ändå perioder där de var överlägsna i brynäszonen. Men då var som sagt Honken i vägen. Och om man tänker efter så orkar sällan något lag ligga tätt inpå motståndarna en hel match..

Växjö är ett legoknektlag och har ingen hockeykultur att tala om. Jag tror att de bara har en spelare Augustin som kommer från de egna leden. De har gjort flera bra värvningar och när laget blir mer samspelt så kommer de att börja göra mål också. Om man ska vara rättvis borde de ha fått in några mål om nu inte Honken hade varit helt omutlig. Och varför skulle inte de lyckas när nu Linköping lyckats så bra? Också det ett legoknektlag.

Rödin är en spelare som är rolig att se på och en av mina favoriter i Brynäs. Han försöker gå rätt på mål och är inte blyg av sig. Snabb är han också. Den fina passning som Nordqvist gav honom i andra perioden förvaltade han mycket bra. Ett rappt och distinkt avslut i mål och 2-0.

Något man också kommer att komma ihåg är det snabba målet av Thuresson efter 8 sekunder. En mardrömsstart för motståndarna.

Som i de övriga 3 matcherna gjorde Brynäs en gedigen laginsats. Som jag skrev i det förra inlägget är det roligt att se laget idag. Jag skulle kunna nämna flera i laget som imponerar på mig men jag nöjer mig med de som stack ut mest enligt vad jag anser nämligen Honken och Rodin.

Som vanligt drabbades Brynäs av många utvisningar och med risk att gnälla på domarna så tyckte jag att även denna gång var det snedsida på utvisningarna. Ända tills Växjö drabbades av 2 efter varann i sista perioden. Då kändes det som om rättvisan var återställd. Ett läge då det är svårt att inte näta. Lauritzen fick chansen och tog den.