Nordquist sparkas från Frölunda!

Karl Fabricius och Jonas Nordquist har idag fått sparken från Frölunda, precis som många förväntat sig. Ända sedan frölunda fick in Joel Lundqvist och ”Pebben” Axelsson har man haft för många forwards i laget.

Nu måste Sundlöv reagera! Visst, Brynäs har inga stora pengar att lägga på nyförvärv men en insamling som inför värvningen av Sumervouri är inte helt omöjlig. Det krävs snabba åtgärder från Brynäs som självklart skulle bli ett bättre lag med Nordquist i truppen.

Att Fabricius sparkas är inte intressant för Brynäs. Han är dyr och inte värd pengarna. Nordquist å andra sidan är sedan tidigare kompis med flera i årets Brynästrupp och kan säkert gå ner marginellt i lön. Han är dessutom center, och på centerpositionen behövs det förstärkning. Brynäs har i och för sig bra centrar i Dixon, Hansen och Granström, men ingen av dem är i mina ögon en riktig förstecenter. Nordquist kan bli den förstecentern. Konsekvensen blir tyvärr att en junior får mindre speltid. Annars så tror jag att tåget har gått för den skadedrabbade Sundström som inte blommat ut på det sätt man önskat och kanske trott. Sundström kan, om han får ett skadefritt år, blomma ut. Men om Brynäs har chans på Nordquist så är det inte värt att ta chansen.

Nu är det dax för Brynäs marknadsansvariga att visa varför dom sitter på de positioner de sitter. Samtidigt måste Sundlöv få Nordquist att vänta på att Brynäs skakat fram pengarna.

Tyvärr så tror jag inte att Brynäs kommer att göra ett försök…