Odugliga domare hjälpte Skellefteå

Det är sällan man ser en sådana hemmadomare som dömde i kväll mellan Skellefteå och Brynäs i den första kvarten. De hittade alltid en anledning att utvisa en brynäsare men mörkade flera gånger när det var solklara utvisningar på skellefteåspelare. Att avskrapet inom domarkåren har hittat ända till elitserien står jag fast vid. Det har jag också ansett tidigare. Synd bara då flera domare är helt ok.

Brynäs gjorde en bra defensiv match i de 2 första perioderna. De höll för det mesta borta motståndarna från målet och när det inte lyckades var Honken en klippa. Men pga orättvisa utvisningar fick Skellefteå spelade många minuter i PP utan att lyckas. Först 5 minuter efter någon minut och sedan flera 2-minutare. Det tröttar naturligtvis ut vilken motståndare som helst.

Jag anser att det var orättvist med matchstraff för Jacobsson. När Lindholm blev boardad så tyckte hemmadomaren att det räckte med 2+10. Jacobssons tackling mot Bellemare träffade olyckligt men det skulle vara mycket orättvist om det resulterade i avstängning. Skellefteåspelare har den här säsongen skadat flera brynäsare så det är inget snällt lag direkt som Brynäs mötte idag.

I andra perioden så blev Thuresson utvisad då det borde varit en skellefteåspelare i stället. Wännström blev trippad men den oduglige pajasdomaren friade. Utan anledning. Vid ett tillfälle gick en klubba av för en skellefteåspelare och naturligtvis blev en brynäsare utvisad. Kommentatorerna i C More tyckte det var en fel utvisning. Och de var frågande inför flera frianden. Och det fanns ännu fler situationer där skellefteåspelare blev friade.

De stora förlustsiffrorna för Brynäs kan motståndarna i första hand tacka domarna för. Skellefteå vann dock trots hemmadomarna helt rättvist. De har ett mer komplett lag och har skickligare spelare överlag. Inte bara offensiven är bra utan även defensiven. Visst spelade Brynäs aggressivt defensivt i de första perioderna men skellefteåförsvaret var ännu aggressivare de få gånger de hade något att göra i egen zon.

Brynäs är skadedrabbade. Men idag gjorde de en godkänd insats i 2 perioder. Ungdomarna visade takter som jag inte sett tidigare. Godkänd med modifikation. Man måste sätta såna chanser som Ollas och Nordqvist fick ensamma med målvakten. Men typiskt för nästan hela säsongen är måltorkan i Brynäs. Även Järnkrok borde ha nätat. Kanske hade matchen sett annorlunda ut då. Trots de odugliga domarna.

Trots förlusten är spelet idag ett steg framåt. Inställningen var mycket bra för de flesta och det fanns kämpatakter. Nu har man en chans till på torsdag att vända. Hoppas Persson och Granström kan spela och att Jacobsson och Löf kommer tillbaka.

Många gjorde en godkänd insats idag. Innan målen började ramla in var Honken mycket bra. Försvaret får som helhet också godkänt. Ollas och Enterfeldt var bland de bättre liksom Järnkrok. Att inte laget orkade hålla defensiven tät i sista perioden är inget de ska lastas för. Harju ser seg ut. Han har inte varit på alerten sista tiden. Widing var osynlig.  Men tyvärr har ledningens missar gjort att det inte finns reserver att sätta in. Hur många ungdomar som helst finns inte att tillgå . Idag var de som sagt godkända. Om de fortsätter att utvecklas så bör nästa säsong bli bättre än denna.