Slutspelat för Brynäs

Ja det var verkligen ingen överaskning att Skellefteå vann med 4-0 i matcher. Det hade jag själv tippat även om jag hoppades i det längsta att Brynäs skulle ta en match så det blev lite spänning. Skellefteå behövde egentligen inte anstränga sig. I matchen i går tex så behövde de bara lägga på ett kol så gjorde de 2 mål i andra. Det syntes då att de hade bestämt sig för en tempoökning. Och det klarade inte Brynäs av. Och likadant har det sett ut i alla matcher. Brynäs har ändå försökt och inställningen har på några undantag när varit bra. Men orken och kvalitén har inte räckt till att spela hårt och diciplinerat hela matcher. Och domarinsatsen var godkänd i går.

Det spekuleras nu över vad Brynäs behöver göra inför nästa säsong. Inte kan ledningen upprepa sina misstag och ställa ett lag på fötter som inte klarar av att några spelare blir skadade som Bertilsson m.fl. Hela laget har varit svagt överlag men det har synts mest i försvaret. Och inte kan man ha en övertro på juniorer bara för att det gick bra i fjol. De som prövats den här säsongen platsar inte i elitserien trots vad några bloggare och andra tycker. Tillbaka till J-20 minst ett år till är mitt råd. Att det finns utvecklingskapacitet är väl klart men för att ställa upp mot ett lag som Skellefteå tex så behövs det vuxna och starka personer med lite erfarenhet.

Som det ser ut i pressen så tycker jag att ledningen inte verkar ta lärdom av säsongens erfarenheter. De menar tydligen att det räcker med de värvningar som gjorts i försvaret. Det är helt fel. Flera värvnngar har gjorts men det räcker inte och det behövs åtminstone en till bra back i uppställningen. Alla har sett hur försvaret har sviktat när några nyckelspelare är borta. Det vore en skymf mot alla fans att inte se till att det finns ett starkt försvar nästa säsong. Hoppas bara att det tidningarna skriver är fel och att ledningen tar sitt ansvar.

Även kedjorna har inte gjort någon glad de senaste 20 matcherna. Måltorka. Det är ordet. Ett lag som bara jagar puck inte har något spel och inte kan göra mål på öppna chanser hamnar där Brynäs är nu. Det behövs en rejäl förnyelse även här. Många ingen nämnd och ingen glömd lämnar nu utan att jag i alla fall fäller några tårar. Några fler borde också lämna. Harju har kontrakt ett år till men sett eländig ut utom i början av serien. Widing likaså även om han blixtrar till ibland.

Brynäs ekonomi är god. Därför måste pengarna användas till vettiga spelarköp. När det gäller juniorerna måste de naturligtvis få chansen men det gäller att inte sätta in dem för tidigt som har gjorts i år när de inte har haft en bra omgivning runt sig. Sundlöv ska till Nordamerika. Hoppas att han också tittar på backar då.

Hoppas Brynäs löser det här så vi slipper en till sån här skitsäsong. Missnöjet bland fansen är rekordstort nu och det gäller för ledningen att vi återfår förtroendet igen.

Skellefteå har sett ruggigt starka ut. Ett lag som jag tror och har sagt tidigare är en given guldkandidat. Samtidigt så kommer de att få betydligt hårdare motständ än mot Brynäs framöver och lag som spelar lika fult som de själva. Men jag tror ändå att de går hela vägen.  

__________________________________

Silfverberg gör bra matcher där över. 2 mål senast och mycket beröm från lagledningen. Det dröjer länge innan vi får se honom i Brynäs igen om han nu skulle bestämma sig om så där om 10-15 år att avsluta karriären här. Det är ingen som Ottawa kommer att skicka hem i första taget som har gjorts med en del andra spelare i andra lag. Brukar se matcherna på natten eller repris dagen efter. Synd bara att inte alla matcher sänds.