Omdiskuterat ”mål” när Brynäs mötte Linköping

Något liknande som det ”mål” som Linköpingsspelaren Kolarik styrde in i tredje perioden har jag aldrig sett hittills i elitserien. Samma hur jag försökte se på repriserna så kunde jag inte se att pucken var inne. Honkens skridskor var inte inne så långt över mållinjen att pucken skulle ha plats att räknas som mål. Och inte ringde domarna heller. Mycket märkligt. Den visselorkan som bröt ut var helt berättigad.

I matchen varvade Brynäs mycket bra spelsekvenser med mindre bra. Vissa anfall var långa och intensiva och en fröjd för ögat. När Brynäs hade svackor i spelet och då gjorde hårresande dåliga passningar  resulterade det ibland i farliga Linköpingsanfall. Det var synd att det fina spelet i förlängningen inte resulterade. Men det blev 2 poäng genom först Rödins toppenstraff och sist Brodins avgörande fint. Härligt med 2 poäng.

I kväll var det 3 klippor i Brynäs som var involverade i de 2 målen Brynäs gjorde. Thuresson nu utan mustachen gjorde målen och Gunderson och Rödin assisterade. Scott blev mållös i kväll. Honken klart godkänd som vanligt.

En ny junior spelade i kväll. Strid heter han är osäker på stavningen. Han spelade tufft och såg ut att vara en frisk fläkt. Han hann med också att sitta i utvisningsbåset efter ett tufft spel efter sargen.

Det är ingen dålig prestation att slå Linköping. Tvärtom en mycket bra. De har ett vasst lag och en bra tränare. En av deras allra bästa spelare och den som leder SHL:s poängliga Arlbrandt var skadad i kväll. Melin sade efter matchen att Brynäs var bättre i kväll. Det kan diskuteras. Själv tycker jag att Linköping som helhet har ett bättre lag än Brynäs även om Brynäs slog dem i kväll.

Hur som helst så var segern en mycket bra laginsats.