Onödig förlust i Linköping för Brynäs

Visserligen spelade Linköping bra periodvis. Men Brynäs borde ha vunnit ändå. Att Linköping spelade bra tuggade kommentatorerna om och om igen på Canal +. Och att Brynäs hade de bästa spelarna skadade eller i JVM. Trots detta hade Brynäs bra spel i PP men lyckades tyvärr inte göra något mål men tillfällen saknades inte. 3 stolp- och ramskott hade Brynäs i matchen. Nej i kväll var inte centimetrarna med gävlelaget. Som när Rhodin kom fri.

Otursgubbe nr 1 var i kväll Lauritzen. Om man vill vara lite elak kan man säga att utan honom hade Brynäs vunnit i kväll. Först tog han en ovanligt dum utvisning i början av matchen vilket resulterade i ledning för Linköping i PP. Sedan levererade han en indianare vilket resulterade i 2-1 i andra perioden som förresten Brynäs började bra. I sista perioden tog Lauritzen en till dum utvisning och det blev 3-1.  Han sköt också ett av stolpskotten i PP för Brynäs och det var synd att han inte fick revanchera sig där.  Men han kommer att få många tillfällen göra bättre ifrån sig än i kväll. Och han har förutom i kväll gjort många poäng för Brynäs, framåt.

Brynäs borde också ha haft några fler utvisningar med sig tex. när Järnkrok fick en klubba i ansiktet. Man undrar om domarna just då var blinda. Dessutom är det en usel insats av domarna när Lavander fick 2+2+10 och linköpingsspelaren fick ”bara” 2+10. Ja egentligen var domarinsatsen sett ur Brynäs synvinkel usel i hela matchen. När det gäller slagsmålet så var det länge sedan jag sett en brynäsare varit inblandad i ett så långt råkurr. Något måste ha gjort Lavander urförbannad. Och domarna stod och såg på som statister. Men det var som sagt en usel insats de gjorde hela kvällen.

Fastän Larsson och Silferberg inte var med så spelade Brynäs ett bra PP ändå och det var kvällens allmänna otur som gjorde att det inte ramlade in några fler mål bakom Norrena. Han var förresten mycket bra i kväll och räddade Linköping från förlust.

Svedberg kan inte lastas för nederlaget. Han gjorde så att inte siffrorna blev större. Bertilsson var bäst tycker jag i försvaret. Framåt var det ganska jämnt om man räknar bort spel i numerärt överläge där Järnkrok var överlägset bäst. Hansen gjorde ett snyggt mål i sista sekunden av första perioden och var nära att göra ett till men det blev ramträff. Kul att han börjat göra mål.

Brynäs hade en ny förmåga som spelade i 4:e kedjan. Han heter Elias Lindholm och är 17 år. Pappan som kallas för ”Häsen” var också hockeyspelare. Jag kommer så väl ihåg när han spelade i Boden och var ett mål från att komma upp i högsta serien i kvalet. Kedjan där han spelade var inte inne så mycket. I den spelar också Ove Molins son.

Linköping som före matchen låg risigt till i tabellen hade en ny spelare canadensaren Hartigan 34 år som gjorde 1-0. Han spelade tidigare i Schweiz och har också flera år i NHL. Linköping har flera bra spelare som tex. Söderberg.