Förlustsviten bruten för Brynäs

Efter några förluster så kom äntligen en vinst. Det var Frölunda som drog det kortaste strået på Läkerol Arena i kväll. Och det inför en jättepublik mätt med gävlesiffror på över 8000 som fick se en bra match.

Brynäs ställde upp utan Silfverberg som blev skadad efter den grisaktiga boardingen av Bomudienne i Djurgårdsmatchen som borde ha resulterat i matchstraff och inte i 2 minuter. Silfverberg kommer att bli borta minst 4 veckor. Därför hade Jonsson vaskat om i kedjorna. Backen Lars Jonsson som varit sjuk fick vara ersättare idag. Jonathan Carlsson spelade i stället.

Brynäs fick tidigt ett PP på 2+2 minuter. Det var nära mål flera gånger men Frölunda lyckades hålla undan eller snarare var det så att Brynäs hade otur. Efter den måltorka som varit i de senaste matcherna kom då lite tvivel när det gäller målfabrikationen men det visade sig vara fel. Men i PP nr 2 så kunde Laurtitzen göra 1-0 efter 10,50. Sedan verkade det som om brynäsarna tänkte att det här ordnar sig nog så man somnade in lite och Frölunda kunde kvittera. Samma sak hände vid Frölundas andra kvitteringsmål. Det var vid dessa tillfällen virrigt och slött i försvarszonen. Det blev bättre med det i de andra perioderna. 2-1 gjorde Ollas efter 12,03 i första.  Och då kändes det som om måltorkan var över.

I andra ökade Hansen på till 3-2. Det målet kom strax efter ett PP och man var mitt uppe i anfall som påbörjats under PP. Han gick själv mot mål då vägen var avstängd till back och snärtade in målet. 4-2 gjorde Granström i PP efter en målvaktsretur. Vi hade nu kommit en kvart in på perioden. Fredrik Eriksson kunde göra 4-3 efter 17,07.

Någon säker ledning kändes det inte att Brynäs hade. Tvärtom väntade vi en anstormning av göteborgarna i tredje. Men även om de försökte så spelade Brynäs bra både framåt och bakåt även om det var problem med Frölundas långa anfall. De hade verkligen en förmåga att hålla sig kvar i anfallszon långa sekvenser. Men i 3:e kunde de inte utnyttja de övertagen som i första och andra perioderna. Eller så hade Brynäs förbättrat sitt försvarsspel så var det nog också. Perioden blev mållös varför 4-3 höll matchen ut.

I första perioden var försvarsspelet i Brynäs tidvis virrigt och direkt dåligt. Eller så var Frölunda så bra att de var svåra att stoppa. Och det kanske var så för Frölunda var ett bra lag minst lika bra som Brynäs. Det var alltid farligt när de var i anfall. Men de hade inte lärt sig läxan och insett hur farligt det är att få spelare utvisade mot Brynäs. 2 mål kom i PP och det tredje i ett anfall som etablerats i PP.

Svedberg får godkänt i målet. Försvaret gjorde bra ifrån sig i de sista perioderna. Bertilsson tycker jag var bäst idag. Han tacklade när det behövdes och gjorde det bra. Han är utan tvekan den tuffaste backen i Brynäs och sådana behövs. I kedjorna är det svårt att se någon som stack ut möjligen Järnkrok och Ollas. Kul att se att både Hansen och Granström nätade idag. Det har vi inte varit bortskämda med tidigare.

Till slut måste jag generellt berömma det glada anfallsspel som Brynäs utövar. Ofta har de svårt att ta sig igenom motståndarnas taggiga försvar men de försöker alltid flytta fram spelet. Bra.