Semi nr. 2 AIK-Färjestad

Sitter och ser matchen på TV. Gör lite anteckningar efterhand. Ska AIK lyckas bryta förlustsviten på 12 matcher mot Färjestad? Jag faktiskt tror jag det i kväll. Vi får se. Och ska Victor Fasth hålla? Hans räddningsprocent är 96,61 hitills i slutspelet. Helt otroligt.

AIK fick lite av en drömöppning då Pavlikovski gjorde 1-0 efter 3.30. Strax därefter hade Gynge en bra chans men sköt strax utanför. Men det dröjde inte länge förrän Färjestad kvitterade genom ett handledsskott av Kåberg.  De sista 5-6 minuterna hade bägge lagen flera chanser i ett böljande spel. I slutet av 18:e så var en färjestadare fri framför Fasth som gjorde en jätteräddning.

Första perioden går till Färjestad om man ser den som helhet. Utan fulspel är de passningssäkra, snabba och har farliga anfall och har flera gånger mest i första delen kommit 2 mot 1 mot AIK-målet. Och de har som HV förmåga att fylla på bakifrån med spelare som skjuter snabbt och hårt. Som man sällan ser Brynäs göra. Men de är ju inte i semi heller för den delen.

Borken tycker att det är rörigt i AIK-försvaret. Men tycker ändå att matchresultatet hitills 1-1 speglar matchbilden. Alla som pratar och blir intervjuade är eniga om att AIK gör en bättre match i kväll.

I början av 2:a kommer Christoffer Berglund att sitta utvisad för fasthållning. Hörde att en medspelare klagade på utvisningen. HV är gnällaget nr 1 i elitserien men snart har de förlorat tätplatsen till dansbandslaget.

————————–

Bra PP-sekvenser av AIK i början av 2:a. McDonell försöker gå köksvägen men misslyckas.

Ha ha. Axelsson blir utvisad för filmning. Han förstärker en diving från Norlander. Gnället och filmningarna resulterar inte varje gång till fördel. Domarna kanske börjar genomskåda filmningarna. Färjestad har ju anklagats bl.a. av brynässpelarna för filmning. Mest har kritiken gällt ”fröken” Wallin. AIK spelar 5-3 ett tag men inte bra i PP. Får kritik av Bork m.fl. Lite skott och det går för långsamt.

Ser att Kåberg när han skjuter försöker skjuta högt på Fasth. Det är tydligen det enda sättet att överlista Fasth. Såg det också i förra matchen. Bork klagar på att AIK inte vårdar pucken tillräckligt och att de förlorar den snabbt. Färjestad är mycket passningssäkrare tycker han. Och det är också enligt mig som det ser ut att vara. Men det är inte alltid utslagsgivande. Het vilja, kämpaglöd och annat betyder också mycket.

Fasth ser nu mycket säker ut i 2:a. Han var lite darrig de första 10 minuterna i 1:a men inte längre.

Efter drygt 12 min. i 2:a ser spelet mer utjämnat ut och böljar fram och tillbaka.

Gozzi i bild. Kommentatorerna säger att det är han som är ansvarig för det fina lagbygget i AIK de 5-6 senaste åren. Jag kommer ihåg honom från smurfkedjan med Larsson och Molin i Brynäs på 90-talet. Vilken kedja! Den bästa som i Brynäs de senaste 20 åren. Nu är spelarna engagerade i olika lag. Larsson i Södertälje som assisterande tränare, Molin i Brynäs som talangscout tror jag det kallas. När jag skriver det här om Gozzi så gör Sandberg 2-1  omkring minut 15 efter ett bra förspel av Rudslätt. Han har också spelat i Brynäs.

Fasth gör dubbelräddning i slutet av 18:e. Får mycket beröm. Känns det igen? Strax efter kalabalik framför Salak som ligger med skridskorna ut och pucken ligger löst men domaren blåser.

Slut nu på 2:a som AIK vinner med 1-0. Bork tycker att ledningen är rättvis. Han öser beröm över AIK. De spelar tätare, hjälper varandra bättre och en bra prestation av Sandberg vid målet. Borta är klagandet på virrigt försvar och annat han klagat över. När han intervjuas efter perioden tycker han att Färjestad vårdar pucken bättre än AIK. Sedan gnäller han på Salak som kommer i konstiga andrahandslägen.

Efter 2 perioder har Färjestad ledningen i skottstatistiken med 21-13.

——————————

Pavlikovski utvisas i början av 3:e. ”Filmare filmare” skanderar publiken till Axelsson men så såg det inte ut. Bra boxplay av AIK. Har också några anfall i numerärt underläge.

Nu i 7:e. Vilken kamp ute på planen. Böljande spel chanser från båda håll.  7.59 Prestberg kvitterar. Bork klagar på att backarna går ut för mycket och kommer fel så att motståndarna kommer fria vilket den här gången resulterade i mål. Jag skriver att Bork klagar och gnäller men säkert har han rätt i sin kritik. Men den erfarenhet han har så ser han svagheterna.

Jätteläge för AIK i 11:e. Salak klarar skottet från McDonell. Han fick god tid på sig att skjuta men kanske han hann tänka för mycket.

2-2 fortfarande  nu i 14:e. Färjestad ser tyngre och mer välspelande ut. Salomonson blir skadad efter att ha dundrat in i sargen, inget fult den här gången . Troligtvis axelskada. Han har varit en av de bättre idag i AIK. Får ledas ut.

Oj Rudslätt i stolpen efter 15.25. Efter det ett sånt här långt anfall av Färjestad. Men f-an. Shit. 3-2 till Färjestad. Mellan benen på Fasth. Ett riktigt skitmål. Men nu ringer domaren om Rudslätts skott strax innan. Men den gick tyvärr inte in. Och 15-3 hitills i 3:e till Färjestad i skotten. Efter 18.50 åker Fasth till båset.  Han har varit bra i kväll men inte omänsklig som tidigare mot HV.

Ska inget kunna stoppa Färjestads lagmaskin? Brynäs lyckades inte vinna en hemmamatch mot dem. Ska det bli samma här? Trodde faktiskt att AIK skulle stoppa dem ikväll men inte. 19.56 mål i öppen kasse. Ridå. Ja sällan får man var riktigt glad i det här slutspelet.