Spännande i kvalserien

Växsjö vann i kväll i förlängning på straffar. Södertälje pressade från början men så småningom  kom Växsjö mer och mer in i matchen. I sista kvitterade Södertälje till 2-2 i sista minuterna efter en närmast desperat offensiv sedan Växsjö tagit ledningen med 2-1.  Och förlängningen blev resultatlös.

När det gäller straffar så är det inte alltid givet vem som vinner. Ofta tycker jag det är turen och möjligtvis skicklighet i andra hand. I kväll blev det Växsjö som drog längsta strået.

Jag tycker att Växsjö bidade sin tid. Var kalla och klev fram ju längre matchen varade. De har en kyla som kanske räcker fram till elitserien. Ett bra försvar har de som hjälper målvakten Ahlsenfelt. Södertälje hade svårt att komma fram till målet och fick pressa sig fram för att få in in sina mål.

Växsjömålvakten kanske är något för Brynäs? Om de nu inte skulle klara att komma till elitserien. Om de gör det stannar han nog kvar i Växsjö.

MoDo förlorade också i straffläggning. Som jag nämnt i mitt tidigare inlägg om deras senaste match så ser de inte bra ut. Lite sega och tröga.

De har kanske för många åldringar? Nu sticker jag ut hakan och kanske det verkar åldersdiskriminerande.  Men jag tror att det är en fördel att vara ung och snabb. Men det är inte självklart. Jag tänker då på tex. Lidström i Detroit tidigare Västerås. Honom såg jag innan han hamnade i NHL. i elitserien på Gavlerinken nuvarande Läkerol Arena.

Spännande är det i alla fall i kvalserien.  Växsjö har ett bra lag, utmärkt försvar och många bra forwards. Och en toppenmålvakt i Ahlsenfelt. Han hade innan matchen drygt 94 % på de 4 förra kvalmatcherna.

Som det ser ut nu så verkar Växsjö gå mot elitserien. Med spelare och målgörare som Saviano som gjorde 2 mål i kväll. Undrar bara vem av elitserielagen som åker ur. Södertälje eller MoDo?