Semifinal 1 Färjestad-AIK

Har sett i pressen att Färjestadarna specialkollat Fasth. Eftersom de brukar spela fult så hade jag onda aningar. Vad skulle de hitta på? Som canadensarna som åkte på Markström i juniorVM? Men efter 2 perioder när jag skriver det här så har de inte spelat överdrivet fult varken mot Fasth eller annars.

Annat var det mot Brynäs. Då gick de verkligen in för att skada brynäsarna och lyckades också i flera fall som mot Lauritzen och Järnkrok. Därför är det en anledning till att jag inte önskar något annat än att AIK slår dessa grobianer. Ett annat är som jag tidigare nämnt att AIK är det lag som kämpat bäst i elitserien efter deras förutsättningar.

Tyvärr har Färjestad haft långa anfall liknande de mot Brynäs i de första perioderna. Då de biter sig fast i motståndarnas zon och håller pucken i evigheter mellan sig.

De 2 första har gått till Färjestad. Hoppas nu att AIK reser sig i 3:e.

Tyvärr lyckades inte AIK få in kvittering i 3:e. De gjorde flera fina försök men även Färjestad har en bra målvakt i Alexander Salak. Utan hans utmärkta insats kunde matchresultatet ha sett annorlunda ut.

Det ser ut som om färjestadarna sett en svaghet i Fasths målvaktsspel. Målen har satts lite högt upp, bägge på plocksidan om jag minns rätt, när det varit trafik framför mål. 2-1-målet var riktigt bra gjort med ett snabbt och distinkt av Magnus Nygren efter tekning. Hoppas Fasth täpper till i nästa match på Johanneshov.

Som helhet blev AIK långa stunder tillbakatryckta. Men deras kontringar var alltid farliga. Det hjälpte inte att Melin tog timeout några gånger. Färjestads lagmaskin var för effektiv.

Det är något av ett måste att AIK vinner nästa på Johanneshov. Det är bara att hålla tummarna. Hemma i dansbandsstaden är det svårt att slå dem.

————————–

Det sägs att Tommy Samuelsson lämnar Färjestad och att Czarnecki får hans jobb. Egentligen förstår jag inte varför. Samuelsson verkar göra ett utmärkt jobb. Personligen tror jag att de köper ner sig. Om man ser på vad Czarnecki uträttat i Brynäs så är det ingen höjdare. Positivt är att Brynäs gått till slutspel 3 år i rad. Men av 14 matcher har laget bara vunnit 2 i kvartsfinalerna. Ett mycket dåligt resultat. Visserligen har Färjestad mer pengar och kan köpa lite bättre spelare men det är inte vad jag tror hela sanningen……

———————

I kväll spelar MoDo mot Växsjö i kvalet. Ska Växsjö kunna segra? Om de gör det så ligger MoDo illa till. Spännande ska det bli. Jag tror att elitserieerfarenhet kommer att fälla utslaget. Och vem kan förresten kunna föreställa sig MoDo i allsvenskan?

Södertälje verkar vara det lag jag tror först och främst kommer att säkra fortsatt elitseriespel. De har sett stabila ut hitills i kvalet.