Skellefteå minst ett nummer större än Brynäs

Brynäs började bra i första perioden och viljan och chanser saknades inte men det visade sig ganska snart att dagens Brynäs inte hade något att sätta emot Skellefteå. Det blev ett riktigt målkalas för västerbottningarna och ett nytt bottennapp för Gävlelaget.

Ingenting stämmer idag för Brynäs när man möter de bättre lagen. Det är bara mot bottenlagen som laget kan göra någorlunda jämna matcher. Att laget tog 2 poäng mot Växjö efter en riktig kämpainsats gjorde oss fans lite gladare. Men enligt Renberg borde de ha förlorat den matchen också.

Det tjänar inget till att fortsätta kritisera spelare. Jag håller med kommentatorerna på TV Renberg och Wikegård i deras kritik. Något måste göras tycker Renberg och det något drastiskt. Kanske tränarbyte? Det går ju inte att sparka stora delar av laget även om det skulle behövas. Flera borde bänkas men vilka ska sättas in i stället? Någon av kommentatorerna sa också att Brynäs inte skulle klara av ett kval idag. Och jag håller med.

Ett lag som dessutom är odugliga att göra mål har egentligen inget i slutspelet att göra. I matchen mot Timrå som Brynäs förlorade på straffar satt jag bredvid en äldre person som varit med länge. Han sa att Brynäs i dagens läge inte har något i slutspelet att göra. Och fast jag hoppas på slutspel så säger jag inte emot honom.

Förlusten av Bertilsson, Persson, Jonsson och Franson i försvaret har gjort dagens Brynäs till en strykpojke i serien. Och en övertro på att unga spelare kan ta plats direkt. De unga spelare som tagits in i år borde ha stannat kvar i juniorlaget. Omgivningen gör dem inte bättre som i fjol. Ledningen får också ta sitt ansvar tycker jag. Som har bäddat för nuvarande situation.

Men hoppet om slutspel finns kvar. Och då tror jag att laget kommer att skärpa sig och åtminstone inte vika ner sig som idag.

AIK har stora chanser att passera och bli minst 8:a. De är betydligt bättre än Brynäs idag och slog i kväll Färjestad på straffar. Det ser just nu dystert ut för Brynäs att klara slutspel. Men 6 omgångar återstår och det är inte säkert att AIK kan fortsätta som senaste tiden. Och ingenting är omöjligt. Kanske Brynäs kan börja göra mål igen.

Skellefteå har ett kanonlag i år också. Men bättre än i fjol. Laget har inga svagheter och det skulle förvåna mig om de inte går till final. Och med större chans att vinna den i år. De imponerar.

____________________________

Silfverberg börjar mer och mer komma in i NHL-spelet. Han gör nu poäng i de flesta matcher. Läcker var hans straff mot legenden Brodeur i New Jersey.

Även Franson gör ett bra jobb i Toronto. En riktig klippa i försvaret.

Jag har mer och mer börjat se NHL-matcher en del på repriser beroende på tidsskillnaden. Och jag börjar mer och mer att tycka om det jag ser. Nivån är verkligen hög. Och det finns ju svenskar i nästa varje lag.