Slit, svett, Sweatt, Harju och Starkbaum räddade Brynäs mot Linköping

En i kväll superstark defensiv med hjälten Starkbaum i mål räddade i kväll Brynäs mot poängförlust. Det var ett riktigt nöje att se hur hela laget kämpade stenhårt i varje situation.

Första perioden var bra. Även om Linköping hade en del långa och farliga anfall kunde det redas ut. När laget fick möjligheten att spela 5 mot 3 så kunde Harju stänka in 1-0. Ett tag trodde jag att det var Gunderson som sköt så bra var skottet. Tyvärr så fick Gunderson en skada i en arm och fick åka ambulans till sjukhuset för undersökning. Hoppas att det inte är något allvarligt. Även om han sågs inburen i en ambulans.

Även om Gunderson blev borta så gjorde försvaret en stormatch. Alla borde nämnas men den som var mycket bättre än tidigare under säsongen var Löf. Han fick också mycket speltid.

När det gäller försvaret så är ju både Djoos och Bertilsson borta. Djoos har blivit bättre men har enligt mig en bit kvar till elitseriestatus. Bertilsson har inte kommit riktigt till sin rätt efter skadan. Därför kan jag inte säga att jag saknade dem just i kväll men för de fortsatta matcherna är det naturligtvis viktigt att de kommer tillbaka.

När nu flera är borta i försvaret är det dags att några andra kliver fram. Jag tror här på Kilström i första hand men även på några av de andra. Framtiden får utvisa.

Linköping fick en gratischans i andra och kvitterade. Tänkte när jag såg Hjalmarsson förvalta deras chans att även Brynäs har fått några såna under säsongen och satt den i mål. Tex Sweatt gjorde en liknande uppåkning på vänsterkanten i en match och satte den.

Harju gav Brynäs ledningen i andra. En bra prestation. Han rundade målet och satte pucken i krysset över målvaktens axel.

Harju kan vara osynlig i många matcher och prestera lite eller inget. Men i vissa matcher är han hur målfarlig som helst. Som i kväll. Tack för det.

Förresten blir jag inte riktigt klok på Brynäs den här säsongen. Vissa delar av säsongen bedrövligt spel och bedrövliga resultat. Detta blandat med delar som är hur bra som helst. Hoppas bara att de kommit in i en period med den senare beskrivningen. Men nästan varje lag har kanske sådana perioder. Det är svårt att vara på topp en hel säsong.

I den tredje perioden såg det illa ut i den första delen. Linköping låg på och Brynäs slog i från sig. De kunde också kvittera till 2-2 genom förre brynässpelaren Rhodin. Men Brynäs hade mer att ge och Sweatt kunde med en pass från Rödin ge Brynäs ledningen med ett skott som var som från en undervisningsfilm.

Kvällens buse och grobian var Rahimi. Först körde han över Starkbaum vilket han också blev utvisad för. Sedan en ful påkörning av Granström. Enligt vad Bork tycker efter att ha sett den i repris så tycker han att det borde anmälas och att grobianen skulle ha flera matchers avstängning. Fortsättning följer med det.

Det som också diskuterades efter matchen på C Moore var att komentatorerna var imponerade av Brynässpelarnas kampvilja. Och med den bredd som finns i anfallet. Och det är bara att hålla med.

Sist men inte minst: Starkbaum. Skriver med stora bokstäver. Han gjorde en stormatch och det är verkligen hur bra som helst för Brynäs att han skrivit på 2 år till. Vilka räddningar i kväll. De betydde 3 superviktiga poäng. Vilket gjorde att Brynäs nu har bra koll på 6:e platsen.