Imponerande match av Brynäs mot Luleå

Ja imponerande inte bara den i här matchen utan också avslutningen på senare delen av serien som gjort att laget gått upp till en 4:e plats.

Första perioden började Luleå bäst och hade flera vassa anfall och feta chanser innan de drabbades av en utvisning och Brynäs kunde komma in i matchen. Något bra PP blev det inte och man undrade hur laget nu skulle hantera spelet i 5 mot 4 då Gunderson var borta. Det såg ut som om Djoos skulle ersätta honom och jag måste erkänna att jag var skeptisk till det men det kom på skam. För Djoos gjorde en bra match och i kväll tyckte jag att han såg helt elitseriemässig ut. Kanske han blir lika bra som pappa trots allt.

Brynäs tog ledningen efter 9:50. Målet kom några sekunder efter ett PP och var en styrning av Ollas. Innan i PP hade Luleå ett bra boxplay precis som i första 5 mot 4.

10:38 blev Rödin utvisad för hoocking och nu var det Brynäs tur att spela ett bra boxplay.

Det blev nu mer och mer fysiskt spel i matchen mest från Brynäs. Tuffa tacklingar utdelades av främst av Brodin och Rödin. Luleå hade några ruggiga anfall i slutet av perioden men det hade också Brynäs och under ett sådant gjorde Nordqvist 2-0. Det föregicks av ett utsökt bra passningsspel av brynäsarna. Kul att konstatera det då passningsspelet har varit ett av problemen för laget tidigare under säsongen.

Luleå vann skottstatistiken i första med 13-10. Tyckte perioden hade lite av slutspelskaraktär över sig vilket var ett intryck som förstärktes under resten av matchen.

2:a perioden började med en ruggigt bra offensiv från Brynäs under de första 5 minuterna. Luleå tog time out efter det. Ändå dominerade Brynäs perioden även om Luleå hade tuffa anfall i mitten av perioden då Starkbaum fick visa hur bra han är. Fabricius blev utvisad efter 11:21 vilket kom mycket olägligt för Luleå som då var inne i en stark offensiv. Resten av perioden räddades Luleå från fler baklängesmål genom bra målvaktsspel av Owoya.

Brynäs ökade på till 3-0 genom en kontring. Rödin kom  fri och satte raketfart och satte ett fint högt skott i mål. En mycket fin prestation.

En av bröderna Abbot blev utvisad efter 17:53. Strax efter blev det bråk men inga fler blev utvisade vilket jag blev förvånad över. Domarna tog inte allt idag men tillräckligt mycket för att jag ska tycka att de gjorde ett bra jobb ändå.

Brynäs vann skotten med 20-9  i andra. Som sagt dominerade Brynäs även om Luleå ”stack upp” med några vassa anfall.

Tänkte efter 2 perioder att Brynäs gör en ny utmärkt match. Passningsspelet är bra och man vinner de flesta närkamperna. Och ett fyndigt offensivt spel.

I tredje perioden försökte Luleå verkligen reducera. De ”sprattlade till” och gjorde 3-1 efter 4:59. Spelet böljade fram och tillbaka och det blev spännande på slutet när man tog ut Owoya. De bet sig fast i Brynäszonen men när det visade sig att de hade 7 spelare på isen så var det roliga slut för Luleå den här gången.

Brynäs vann skottstatistiken med 33-32. Det ser jämnt ut men visar inte verkligheten ute på isen där Brynäs var det dominerande laget under i stort sett hela matchen.

Så blev då Brynäs 4 i serien och får möta Färjestad. Jag tror att Brynäs klarar Färjestad i kvarten. Spännande blir det i vilket fall.

Gunderson, ”evighetsmaskinen” blir borta resten av säsongen och kanske han aldrig gör en match mer i Brynäs. Det är ju inte någon hemlighet direkt att han lämnar. Han har inte varit skadad på 10 år som hockeyspelare men nu när han har ett armbrott som tar några månader att läka så kan han naturligtvis inte fortsätta. Men ingen är oersättlig och det visade sig inte minst i kväll. Och det blir inte heller lätt för motståndarna att förstå hur Brynäs kommer att spela PP framöver. Det var ju ganska förutsägbart när Gunderson spelade. Kanske en fördel.

Måste erkänna att jag inte har trott att Brynäs skulle klara direktplats till kvarten men dessbättre hade jag fel. Man har ju slitits mellan hopp och förtvivlan hela säsongen men det slutade i alla fall bra.

I kväll gjorde hela laget en utmärkt insats. Vill inte nämna någon särskild. Bra målvakts- och försvarsspel och kedjorna visade att det finns bredd i Brynäs för närvarande.