Snart säsongsstart

Växjö nu på torsdag blir den första matchen i höstens elitserie för Brynäs. Ett Växjö som Borken i Aftonbladets hockeybilaga tippat som 2:a i serien. Och varför inte? Det är ju lite chansartat att tippa elitserien har vi sett många prov på. Vem hade tippat Brynäs som vinnare förra säsongen? Dessutom tror Borken att Färjestad tar guldet. Han har en övertro på Färjestad kunde man också se när han kommenterade semin i våras. Han trodde att Färjestad skulle komma tillbaka mot Brynäs i avgörande matcher men så blev det inte. Hur som hellst så är det modigt av Borken den stora hockeyprofilen att tippa Växsjö som 2:a.

De flesta experter som tyckt till i Expressens hockeybilaga tippar HV som säsongens hetaste guldkandidat. Några Skellefteå och någon Luleå och så Borken Färjestad. Ingen tippar Brynäs att komma längre än kvartsfinal någon till semi. Wennerholm i Aftonbladets hockeybilaga som hade fel ifjol om Brynäs är i år mer optimistiskt och menar att Brynäs kan göra det igen. Han har lärt sig av sitt misstag och det hedrar honom.

Precis som ifjol så har Brynäs möjlighet att slå från underläge. Brynäs målsättning är att försvara guldet. Kan det gå utan Silfverberg, Ekholm, Andersén och Larsson? Tveksamt tycker jag. Det är tunga förluster. Ingen är oersättlig inte ens Silfverberg men jag undrar hur det blir med målfabrikationen då han saknas. Och i försvaret där det allmänt finns åsikter att det är för tunt.

Ishockey är ingen vetenskap så att tippa hur det går är svårt ja omöjligt tycker jag. Om Brynäs går till final skulle verkligen vara bonus för oss gävlebor men osvuret är bäst även om jag hoppas. Som sagt vem hade tippat Brynäs som svenska mästare i fjol utom Jonsson?

Jag har sett någon match under försäsongen den mot Bern. Men försäsongen betyder lite kanske ingenting för hur det kommer att gå i serien. Jag kommer ihåg när Leksand var bäst av elitseriens lag på försäsongen men åkte ur serien. Detsamma gäller omdömen om spelare utom att jag tycker att Widing varit pigg.

Nyförvärven ser spännande ut. Men jag avstår från omdömen tills serien börjat och de visat vad de går för där.

Hur som hellst så börjar snart världens bästa underhållning för oss hockeyälskare i Gävle. Det var en helt otrolig upplevelse att Brynäs tog guldet i våras och det går inte att uttryckas i ord hur glada och imponerade vi brynäsfans blev. Själv har jag sett alla repriser i sommar från slutspelet på Canal + More som den heter nu, Canal + hockey tidigare. Undrar om det blir lika kul att se repriserna nästa sommar? Nog om historien nu är det framtiden som gäller.