”Som att komma hem” säger Honken

Honken intervjuas i dagens lokaltidning Arbetarbladet. Nu är det klart som alla redan visste nämligen att Honken kommer tillbaka till Brynäs. Och han säger att det är där han vill vara. Visserligen har han haft det bra i Frölunda menar han där han trivts bra också. Han säger också att med Brynäs trygga defensiv tror han att Brynäs kommer att göra en kanonsäsong.

Konkurrensen med Svedberg som gjorde en lysande instas innan han blev skadad blir hård tror jag.  Sportchefen Sundlöv säger: Det känns fantastiskt bra att han kommer hem igen och att vi har hittat en lösning där båda parter är nöjda. Jag vill framhålla att vi med Niklas och Honken får ett av elitseriens bästa målvaktspar nästa säsong”.

Och visst är det ett stort steg framåt. Förra säsongens fiasko med att ta hit en målvakt som var helt matchotränad var nästan en katastrof för laget. Det kostade laget en plats bland de 4 vilket gjorde att man fick möta Färjestad i kvarten. Att vi slipper det eländet är bra. Men det får vara glömt nu.

Honken säger i intervjun att det saknades inte andra anbud från andra lag och andra ligor som dessutom skulle ha gett mer betalt. ”Men hela tiden när jag gick tillbaka till mig själv och bara utgick ifrån var jag verkligen ville spela blev svaret hela tiden Brynäs” Det hedrar Honken tycker jag.