Brynäs värvar trots problem med ekonomin

Nu är det klart med Honken. Välkommen tillbaka till Brynäs.  Vi som var med glömmer aldrig SM-guldet 1999. Jag glömmer heller aldrig den vänsterkrok han gav till Wärnblom som jävlades i målgården. I match mot MoDo.

Kanske det också blir klart med 17-årige Rask från Leksand. Ett jättelöfte. Hellre elitserien än harvandet i Allsvenskan. Så tänkte nog också Ollars. Och kanske Brynäs kan betala mer men i dagens lokaltidning så verkar fattigdomen grina klubben i ansiktet. ”Brynäs tvingas spara” är rubriken. Klubben sparkar publikcoachen Torbjörn Risve som inte längre är önskvärd. Synd tycker jag. Efter år av ganska tyst och håglös hemmapublik är det en björntjänst Brynäs gör. Efter år av intellegensfria slogans med ”Brynäs If Brynäs If” som det mest och oftast enda använda. Senaste åren har det varit fart och fläkt på ståplats med långa ramsor i talkörerna. Helt i klass med andra elitserielags fans. Hoppas ungdomarna själva kan få fart på klacken nästa säsong. Annars blir det tråkigt.

Förresten så har Länsrätten gett Brynäs rätt till ölservering också nästa säsong. De tyckte det hade räckt med en varning. Och det tycker jag också hade varit tillräckligt. Hela samhället är ju indränkt i öl och vin. Varför skulle inte Brynäs få servera nu när de har gjort avbön till kommunen och ska sköta sig snällt? Varje sylta på stan får ju servera öl och vin. Själv är jag benhård i min åsikt att alkohol och idrott hör inte ihop. Även om Brynäs tjänar pengar på ölet så har det enligt mig inget på en idrottsarena att göra. Knappast en politisk korrekt åsikt i dessa dagar men ändå. Men tyvärr räcker inte ens ölpengarna till publikcoachen.

Gunderson från Örebro väntar vi är ett strå vassare än Dale Clarke som faktiskt blev bättre på slutet men inte motsvarade förväntningarna. Det ska bli spännande med Gunderson. En offensiv back.

———————

Nu till nånting mindre viktigt. Fula Färjestad vann SM-guldet. Vägen dit är kantad av skadade spelare i motståndarlagen. Jag tyckte att Skellefteå var elakt också men där får jag ändra mig. Det kom inte i närheten av Färjestad. De var tvärtom för snälla och flata.

Det som behövs för att slå Färjestad är förutom bra spel också tuffa tacklare som tar musten ur Färjestads busar. Inte för att skada dem men för att de ska hindras i sitt spel och komma av sig. Tyvärr hade ingen av motståndarna i årets slutspel den styrkan. Brynäs inberäknat. Kanske Djurgården hade klarat det bättre. Färjestad hade kanske passat Djurgården bättre än Luleå.

Till hösten får fulingarna Czarnecki som tränare även om jag inte sett att Färjestad informerat om det än. Ett nerköp tycker jag. Även om Samuelsson är en  tråkmåns så har han  faktiskt varit en supertränare och lyckats bra med Färjestad och jag förstår inte varför de släpper honom. Kanske han själv ville men det undrar jag. Jag tror att vi får se en tråkigare hockey nästa säsong i Färjestad. Och förresten inte mig emot. De blir lättare att slå då.