Spännande match i Läkerol Arena

Matchen Brynäs-MoDo blev målsnål och därmed spännande. Det var en sett till hela matchen en jämn och tät match som egentligen hade kunnat sluta hur som hellst. Men ett bra målvaktsspel av Rahm och en utmärkt första halvlek av Brynäs avgjorde matchen till Brynäs´ fördel.

Precis som i fjol har Brynäs även denna säsong två bra målvakter. Och det kommer tror jag att få avgörande betydelse för hur långt Brynäs kommer att gå i ett slutspel.

Brynäs har inte förlorat än i full tid vilket visar att laget även i år är starkt. Att laget är svårslaget tycker jag beror på en gedigen laginsats i första hand. Ingen gör direkt bort sig. Misstag gjorde bägge lagen men det tyckte jag berodde på det höga tempot.

I första perioden imponerade Brynäs genom att ta initiativet med ett snabbt, offensivt och passningssäkert spel. De var för det mesta först på pucken och ”främlingslegionen” hade svårt att hänga med. Det var därför mer än rättvist att laget ledde med 1-0 efter första perioden genom Widing efter ett smörpass av Bertilsson. Offensiven kom naturligtvis av sig när Brynäs fick utvisning med ungefär 5 minuter kvar av perioden och MoDo kunde komma in i matchen. Men MoDo hade inget bra PP och Brynäs var bra i boxplay och neutraliserade det mesta.

Jag tyckte att Brynäs imponerade i första perioden. Satt och tänkte på att det blir ett svårslaget lag. Och mycket svårslaget när målen börjar rulla in i snabbare takt än hittills. Vilket jag tror kommer.

I den andra jämnade MoDo ut spelet. Bägge lagen hade bra perioder i perioden och chanser att göra mål. Brynäs hade några bra PP men än så länge saknas målen i den formationen. Men de kommer även i PP är jag säker på. Rahm fick nu visa vad han går för och jag tyckte att han gjorde en jättebra insats. Ju längre perioden varade desto fler bra räddningar fick han göra.

I tredje perioden fick MoDo en tvivelaktig straff i 5:e minuten. Nog var det väl ändå offside när modoiten blev fri och senare fälld? Kempe gjorde en riktig luring och Rahm hade ingen chans att ta pucken. Och han kan inte lastas för det.

Stundtals såg det kritiskt ut för Brynäs i 3:e. Johnsson tog också mycket riktigt ut en timeout. Och det blev bättre sedan.

Rahm räddade laget från ledningsmål för motståndarlaget genom flera svettiga räddningar i tredje. Jag tycker att han såg mycket säker och stabil ut. Nog var det en riktig värvning Brynäs gjorde. Men även Brynäs hade möjlighet att punktera matchen.

I sudden fick Berglind avgöra genom ett utmärkt lurigt skott.

Widing har sett pigg ut i år och spelar klokare än förra säsongen. Och det visar sig även i målprotokollet. I övrigt tycker jag Järnkrok var mycket bra i kväll. Unge Lindholm kommer mer och mer och gjorde också bra ifrån sig. Enterfeldt gör också bra matcher så även i kväll.  I försvaret är Sundqvist den säkraste samt Bertilsson och Gunderson. Men först och främst vill jag betona laginsatsen.

MoDo har tur att det inte var mer än ett mål efter första. Men ju längre matchen varade desto mer tänkte jag att när man spelat ihop sig mer så kan MoDo mycket väl bli ett lag som åtminstone går till slutspel kanske till semi. Vi får se. Det finns flera bra spelare i laget.