Efter matchen: Brynäs – MoDo

Inför matchen mot MoDo var det främst två saker som dominerade diskussionerna. Dels skulle Steen debutera för MoDo, och med det bevisa att MoDo frångår Hockeyligans gemensamma beslut att inte ta in NHL-spelare i Elitserien. Dels skulle Rahm göra comeback efter två års dopningsavstängning med sin första tävlingsmatch.

Brynäs tog tidigt kommandot i matchen och gjorde snabbt 1-0 genom Daniel Widing och fortsatte med ett fartfyllt och pucksäkert spel att kontrollera matchen. Detta ändrades dock när MoDo fick ett Power Play och på ett skickligt sätt behöll spelövertaget även efter power play-tiden gått ut.

Den andra perioden fortsatte i samma stil – MoDo hade ett spelövertag men Brynäs stack upp och etablerade sig i offensiv zon vid ett flertal tillfällen. Framför allt kedjan med Järnkron, Turesson och Lindholm skapade giftiga chanser framför motståndarmålet.

Den tredje perioden såg ut ungefär som den andra, med undantaget att MoDo hade ännu mer spelövertag. Fem minuter in i perioden fick MoDo en straff då man kommit till friläge efter en helt uppenbar offside. Robin Rahm, som annars gjorde en mycket bra insats, fick släppa in gästernas enda mål för matchen.

I slutet av den tredje perioden klev Brynäs upp något och skapade stundtals ett våldsamt tryck på gästerna, men det var nog ändå MoDo som hade de farligaste chanserna. Jag skulle vilja säga att poängen räddades genom ett mycket bra målvaktsspel från Rahm samt ett uppoffrande försvarsspel.

Slutresultatet 1-1 innebär att Brynäs ännu inte förlorat någon match efter full tid. Detta etablerar Jonssons mål att Brynäs ska vara ett svårt lag att möta, och innebär att man trots endast en trepoängare ligger i tabellens övre del.

Förlängningen avgjordes efter endast en halv minut efter att Victor Berglind placerat in ett hårt dragskott ur dålig vinkel. Måhända något av ett slumpmål, men trots allt resultatet av att Brynäs alltid visar en offensiv vilja även när man är tillbakapressat.

Så hur gick det då för Steen? Han gjorde inte bort sig, men överglänste inte sina medspelare. Visserligen har han inte spelat match på länge och är helt klart en skicklig spelare, men det är tveksamt om en spelare kan höja ett lag så som man antagligen önskar i MoDo-leden.