Spelarbetyg i matchen Brynäs-Växjö

För det första så känns det bättre som brynäsfan numera efter 2 hemmasegrar. Det har pratats mycket om inställningen bland spelarna som skulle ha ändrats och som det verkar också har varit bättre i de senaste matcherna. Men jag tror att uppryckningen mer är ett resultat av ett stabilare försvarsspel. Att Bertilsson kommit tillbaka och att Dennis Persson var tillbaka mot Växjö efter den långvariga skadan. Det ser nu mycket bättre ut i försvaret vilket påverkar lagets hela prestationsförmåga till det bättre. Om nu också Sundqvist snart är tillbaka så ser det ännu bättre ut. Visserligen är inställningen viktig men med ett sunkigt försvarsspel blir hela laget lidande.

Förhandlingarna i NHL ser inte ut att resultera i en uppgörelse snart. Därför anser jag fortfarande att Brynäs borde värva några nhl-spelare och ta tillbaka Bäckström och Lindbäck. 

När jag ser lokaltidningen Arbetarbladets bedömare om spelarnas prestationer så brukar jag då och då ha andra bedömningar. Ibland blir jag lite uppretad men när jag lugnat ner mig så tänker jag att det är ju en mycket personlig åsikt som utgår från den egna uppfattningen och den förväntan man har på spelarna. Och naturligtvis är den som sagt mycket personlig. 

Så jag tänker nu ge min bedömning av brynässpelarna i matchen igår i Läkerol Arena. Jag sätter bedömningen i Arbetarbladet inom parantes.

Johan Holmqvist                            5 (4)

Honken räddade Brynäs i matchen mot Linköping där han spikade kassen och var i särklass i laget. I går var han också bra och som vanligt en av lagets bäste. Han har 93,55 i räddningsprocent. Mycket bra. Jag tycker att han bara blir bättre och bättre och är en klippa i laget. Läser spelet bra och är i reflexerna för det mesta lite före motståndarna.

Ryan Gunderson                           5 (4)

Ja vad vore Brynäs idag utan sina transatlanter i försvaret. En intelligent spelare, snabb och passningssäker. Det verkar som om motståndarna har specialgranskat honom i PP-speltet och han får numera inte chansen till skott lika ofta som tidigare. Han har också missat målet med sina skott flera gånger i de senaste matcherna. Men det tror jag beror på att motståndarna inte tillåter honom att skjuta lika ofta och riktat som förra säsongen. Även om han inte är en utpräglad fysisk spelare så stoppar han för det mesta motståndarna efter sargerna.  

Simon Bertilsson                    5 (4) 

Han har kommit tillbaka med stabilitet, snabbhet och klartänkthet. Spelade inte lika fysiskt som mot Linköping men gör alltid en bra prestation ändå. Kan utdela en propp om det behövs och kan tänka mig att motståndarna har respekt för honom. 

Daniel Widing              2 (2)

Även om Widing är ojämn i sina prestationer är han ändå alltid kul att se på i sitt spel. Han varvar matcher med flera mål med matcher där i stort sett allt går snett. Har då svårt att passa rätt. Men hans åkning är alltid snabb och hans uppåkningar är alltid sevärda. I går hade han inte någon av sina bästa matcher.

Sebastian Enterfeld           5 (4)

En av Brynäs viktigaste spelare. Snabb, ettrig och bra efter sargerna. Kan också göra mål emellanåt. Spelar mer fysiskt än de flesta. En bra värvning.

Johan Harju                      3 (3)

Ganska anonym igår. Men alltid målfarlig och vill mycket. Och kan också mycket.Kan också jobba hem om han är på det humöret.

Cody Franson                   5 (4)

Som sagt. Vad vore Brynäs utan sina transatlanter idag. Franson är klippan i försvaret. Det syns att han är en riktig NHL-back. I går målade han också därav kanske den ovanligt bra siffran i Arbetarbladet. Jag och flera med mig förstår inte hur man kan såga honom överhuvudtaget. Tänk också på att han i stort sett får spela för 2 då unge Djoos inte håller måttet. Att han gör misstag ibland betyder inte att mitt helhetsintryck förändras. Han spelar ofta på gränsen till utvisning. En spelare som inger respekt. Och som just nu är oersättlig för laget.

Christian Djoos           1 (3)

Tyvärr måste jag ge en etta. Han är ännu inte mogen för elitserien. Undrar om man inte ger honom en björntjänst som låter honom spela så mycket som han gör. Han klarar först och främst inte av det fysiska spelet och kommer till korta i de flesta närkamper. Indianarna är ibland förenade med kortare eller längre hjärtstillestånd hos mig och andra åskådare. Borde spela några år i allsvenska eller division 1.

Elias Lindholm           4 /3)

Tycker att han gjorde sin bästa match på länge igår. Under lagets svacka var han en svag länk i laget men igår kom han tillbaka till en bra prestation. Men man kan inte ha alltför stora förväntningar på honom när han bara är 17 år. Han är en av de allra bästa i landet i den åldern och har verkligen framtiden för sig. Kan också spela fysiskt vilket han visade igår. Snabb som en vinthund.

Calle Järnkrok            5 (4)

Behöver knappast motiveras. Mycket bra igår. Också. Var även under svackan en av de bästa i laget. Snabb intelligent och en oersättlig PP-spelare. 

Andreas Thuresson               4 (3)

En av mina absoluta favoriter i laget. Snabb, ettrig och tuff i närkamper. Har lång erfarenhet från AHL. Skapar mycket och är en riktig kämpe. En karaktärsspelare.

Dennis Persson           5 (4)

Tackar gudarna att han är tillbaka efter den långvariga skadan. Spelar tufft och säkert. Bidrar till ett numera mycket stabilare försvar som helhet. Försvaret har verkligen varit Brynäs akilleshäl den här säsongen. Hoppas bara att det inte blir fler skador på någon i försvaret.

Simon Löf                4 (3)

Det har varit svårt att känna igen Löf i år då han varit svag i försvaret. Det verkar som om han behöver en bra omgivning för att prestera bra vilket han numera har. I går tyckte jag att han gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. Även mot Linköping såg det bra ut. Han var mycket säkrare och snabbare i skridskoåkningen än vad jag sett honom på länge. Bra fortsätt så.

Jesper Ollas              4 (3)

Alltid en riktig kämpe. Som också kan måla emellanåt. Gjorde som vanligt bra ifrån sig. Kan också spela fysiskt.

Jonas Nordqvist           3 (2)

Varvar misstag med mycket bra prestationer. Stack inte ut något särskilt igår tycker jag. Men är slitstark och nyttig för laget. 

Emil Molin             2 (4)

Tror att Molin kan bli en mycket bra forward då han är en stor talang. Men tyvärr har han ännu inte nått till elitserienivå. Men jag tycker att han var något bättre igår än vanligt. Jag tror att det beror på ”försvareffekten”. Med ett stabilare försvar ger det övriga laget bättre självförtroende och inställning inte minst de yngre. Därför har också laget presterar bättre som helhet när försvaret är starkare. Att gå runt på 5 backar ofta varav flera inte håller måttet försvagar laget enormt.

Jonathan Granström               3 (3)

Gjorde en godkänd match. Jobbar och gnetar som vanligt. Stack inte ut speciellt. Var snällare än i de föregående matcherna. Men Växjö var ju inte heller något fult lag.

Alexander Lindgren            2 (3)

Ny i laget. Såg pigg ut och borde få fler chanser.

Martin Johansson              4 (3)

Har varit bra de senaste matcherna. Mycket snabb och målar ibland också. Jag och andra förstår inte hur han kunde bänkas en lång tid. Är också en spelare som blir bättre när det går bra för laget.

Ser att jag ger lite högre poäng överlag än i lokaltidningen. Det kan ju också bero på att humöret är bättre efter uppryckningen och man ser mer positivt på laget. Brynäs kämpar nu stenhårt i matcherna och ibland undrar jag hur länge orkar de det? Även om det kommer en svacka igen så blir den inte lika djup om nuvarande försvar får vara intakt. Och då menar jag både målvakt och backar. Men blir det skador och sjukdomar är vi tillbaka igen i en dålig trend.