Brynäs vägrar att värva!

Detta enligt sportchefen Sundlöv som uttalat sig i lokaltidningarna.

Men vad finns det för val egentligen? Varför inte värva några NHL-backar som ersättare för de skadade spelarna Jonsson och Persson? Det har jag sagt nu länge men ska det verkligen bli en riktig bottenkänning innan ledningen vaknar ur sin handlingsförlamning? Och ta hem Bäckström och Lindbäck som nu spelar i Ryssland respektive Finland. Där löjlar man sig inte och vägrar ta in spelare från NHL. Efter dagens match ser alla utom ledningen att det även behövs förstärkning i anfall och mål. Annars är jag rädd för att laget kan hamna i kvalserien. Skulle det bli så och inte ledningen har agerat så måste ledningens kompetens ifrågasättas. Då måste det utkrävas ansvar. Punkt slut.

Laget är bra som det är säger Sundlöv ungefär. Men laget är just nu ineffektivt, har förlorat spelet och verkar ha bristande självförtroende. Jag tycker inte det är underligt att det blir så när det är brist på backar och laget är ineffektivt framför mål ja seriens minst effektiva. Vilket lag skulle inte drabbas negativt av det? Då behövs det förstärkningar.

Jag ska inte kommentera dagens match annat än att det var svagt och virrigt på alla håll från målvaktsspel, backspel och kedjespel. Luleå var det klart bättre laget. Det är i och för sig inget ovanligt att Brynäs förlorar i Luleå men inte med 1-8 och att laget förnedras. Och att det är en nedåtgående trend sedan länge vilket gör att varje förlust känns värre än vanligt.

Det gör ont för oss brynäsfans att laget nu går kräftgång. Den svaga backuppsättningen inverkar på hela laget. Inte minst de bra backarna som blir slutkörda och då också gör misstag. Precis som det inte räckte med de som hela tiden gör misstag.

Till och med PP-spelet har säckat ihop. Bänka Lauritzen eller ersätt honom i PP. Han har misslyckats totalt. Men vem ska han ersättas med det är frågan? PP har ju varit Brynäs bästa spelsekvens tidigare.

Sedan undrar jag om det inte är läge att pröva några nya ungdomar från juniorlaget. De som nu spelar har inte imponerat på mig. Dessutom är de yngre och mer oerfarna än förra säsongens ungdomar som gjorde stor succé.

Till sist vill jag ändå framhålla några spelare som alltid kämpar stenhårt trots bakslagen. I första hand är då Thuresson min favorit följd av Järnkrok.

———————————————

I matchen mot Färjestad gjorde ändå Brynäs en stor prestation genom att vända 1-3 till 3-3. Synd att de inte vann i sudden eller straffläggning. Det var de värda.