Stor vinst för Brynäs på bortaplan i match 4

Jag hade stora förhoppningar i kväll då jag har tippat att Brynäs kommer att vinna en match i Göteborg. Men att det skulle bli så övertygande och med så stora siffror hade jag inte väntat mig.

Första perioden

Brynäs började storartat. Under de första minuterna träffade Ekholm  stolproten och Brynäs blev bortdömd ett mål. En brynäsare Lars Jonsson som gjorde mål blev inknuffad på målvakten Andersen men domaren dömde bort. Men varför blev det inte utvisning? Däremot hittade domaren 2 utvisningar på brynäsare. Men Brynäs höll undan och Svedberg som stod idag gjorde flera utmärkta räddningar. Rättvisa skipades dock då Ollars i slutet av perioden genom en backhand kunde göra 1-0 till Brynäs. En bjudning av Andersen.

Brynäs dominerade första perioden utom när utvisningarna var.

2:a perioden.

Brynäs lade på en växel till. Storartat spel både offensivt och defensivt. Frölundaspelarna orkade inte hänga med i tempot utan blir utspelade. Silfverberg gjorde ett stiligt mål i krysset med ett snabbt handledsskott som målvakten inte hade en susning om var den kom att hamna. I alla fall så kunde han inte ta den, han hann helt enkelt inte.  Hansen gjorde 3-0 efter pass av Silfverberg och Löf 4-0 efter pass av, ja om inte från Jakob Silfverberg.

Frölunda försökte allt men Brynäsdefensiven är utmärkt. De körde med sina bästa länge under perioderna 2 och 3 men det blev de bara uttröttade av. Sedan spelade de mycket fysiskt och det tröttade ut dem också.

Tredje perioden

Frölund såg ut att verkligen försöka få en en snabb reducering men det blev tvärtom i stället. Wännström kunde obehindrad stå och göra 5-0 i början av perioden. Matchen var nu definitivt punkterad och luften verkade ha gått ur Frölundas spelare. De försökte men Brynäs defensiv var fortfarande utmärkt bra och man gick inte ner sig i något defensivtänk a la Czarnecki. Utan man fortsatte att spela offensivt även om det var en avmattning.

Det var tysta och sura åskådare i hemmahallen i kväll. De visade sitt missnöje. Flera gick hem i början av period 3 efter Wännströms mål. Desto större glädje var det i brynäsklacken både ditresta från Gävle och från supporterklubben på västkusten.

Först och främst gjorde Brynäs en fantastisk laginsats.

Bra inställning.  Strålande skridskoåkning. Offensivlusta. Utsökt försvarsspel. Och inte minst en jätteinsats av målvakten Svedberg. Ja det finns inte nog med superlativer att ta till.

Silfverberg gör alltid bra matcher men i kväll överträffade han alla förväntningar. 1 mål och 2 assist och av returen från hans skott kunde Löf göra 4-0. Kommentatorerna på Canal+ hade inte nog med beröm. Kul benämning förresten på kedjan med honom och Järnkrok. Metallkedjan som någon av kommentatorerna sa. Ganska fyndigt.

I försvaret gjorde alla som sagt en utmärkt insats men jag vill särskilt nämna Lars Jonsson som ser ut som i fornstora dar. Synd att hans mål blev bortdömt.

Svedberg höll nollan. En mycket strong insats. Han fick kramp mot slutet men kunde efter massage gå tillbaka till målet. Han ville det själv i stället för att bli utbytt.

Det ser lite sjukstuga ut i Brynäs. Järnkrok har ont och Larsson fick bryta. Synd. Lindholm kom in som avbytare.

Frölunda hade 2 utvisningar för puck ut. Otur eller desperat spel?

Ja vem hade kunnat tro att det skulle stå 4-0 efter 2 perioder? Och jag tror att nästa match blir spiken i kistan för Frölunda. Här hemma i Läkerol Arena på måndag.