Nagelbitare i Läkerol Arena

Det var en omtumlande upplevelse i kväll i Läkerol Arena. Jag har inte hämtat mig än känns det som. Och det gick vägen till sist. Gunderson kunde i PP i sudden med en rökare blåsa göteborgarna på en seger i kvartsfinal 3.

I första perioden råkade Brynäs ut för en tidig utvisning. Det gjorde att Frölunda kunde få övertaget ungefär de första 5 minuterna av perioden. Men sedan tog Brynäs över resten av perioden. Och det var helt rättvist att Brynäs kunde ta ledningen med 1-0 efter ett snabbt skott av Silfverberg och efter pass av Wännström. Brynäs kämpade stenhårt, åkte mycket skridskor och var ofta först på pucken och fick Frölunda i brygga.

I andra perioden så började Frölunda bra. Brynäs hade inte vaknat till eller så tänkte jag att den fina offensiv de visade i nästan hela första hade tagit för hårt på krafterna. Redan efter 20 sekunder så sköt Kahnberg in pucken mot mål och Honken räddade. Därefter spelade Kahnberg teater och betedde sig som om det var mål. I videogranskningarna syns tydligt att pucken inte var i mål. Men gnälliga som Frölunda har blivit påstod tränaren och flera att pucken var i mål. Hur kunde de se det? Det blir väl en anmälan igen från frölundafansens förening. De måste väl få utlopp för frustrationerna och ta till fantasifoster. Efter 3.06 gjorde Kahnberg ett riktigt mål och nu behövde han heller inte skådespela. Nu såg alla att det var mål i motsats till det förra som inte var något mål.

Därefter i andra så hade Sundqvist en bra chans i 4:e minuten och Silfverberg i 5:e. I 10:e minuten så blev det ett riktigt rallarslagsmål där Lavander var urförbannad på en frölundare. Fler blandade sig i. På andra sidan planen stod Granström och bråkade med Fredrik Pettersson som inte tog emot något men otack är världens lön han blev ändå utvisad. 3 frölundare och 2 brynäsare åkte ut och plötsligt var det PP för Brynäs. Då visade Brynäs sin farlighet i PP och Silfverberg gjorde 2-1 efter ett mycket rappt skott. Förspelet av Järnkrok var utsökt fint. Sedan i 14:e minuten hade Kahnberg en jättechans.

Fler chanser fick Frölunda då Brynäs i 16:e fick Lasse Johnsson utvisad för puck ut. 18 sek. in på utvisningen blev Sundqvist utvisad för slashing. Nu förstod man att klockan var slagen för en kvittering och den kom som ett brev på posten efter ett mycket bra spel från Frölunda. Målet gjordes av Fredrik Pettersson.

Andra perioden gick till Brynäs även om den var jämnare än första.

Tredje perioden blev ganska jämn och olidligt spännande. Som vanligt började Frölunda bra och Honken fick göra en jätteräddning i första minuten. 5,52 kunde norrmannen Olsen som tydligen fick göra sitt första byte göra mål och ledning för Frölunda. Sedan följde chanser för bägge lagen. Sjöström hade ett stolpskott i 10:e. Kvitteringen kom efter 11.51. Löf sköt och Järnkrok styrde.

I sudden var det urspännande men Brynäs kunde i PP avgöra genom ett mäktigt skott av Gundersson. Den typ av skott som bara han kan göra och som vi sett så många gånger under säsongen.

Honken är en bra slutspelsmålvakt. Hela laget gjorde en gedigen insats i kväll. Det känns egentligen fel att nämna några när laginsatsen är så bra. Men i kedjorna blir det Silfverberg med sina 2 mål och 1 ass. Järnkrok och Johan Larsson var också bra. Även flera av de erfarna spelarna gjorde bra ifrån sig som Lavander och Granström.

Johan Larsson blev illa tilltygad av en frölundare som borde ha blivit utvisad men domaren friade. Som tur var kunde han komma tillbaka och spela. Domaren friade förresten Frölundaspelare betydligt fler gånger än brynäsare. Det var särskilt tydligt i ett av Brynäs`PP. Där borde det ha blivit en till utvisning så Brynäs hade spelat 5 mot 3. Så är det några som borde gnälla är det Brynäs.

I försvaret tyckte jag att Sundqvist var mycket bra i kväll.

Något som Frölunda var bra på var spelet efter sargerna. De vann flera kamper där även om jag tycker Brynäs har blivit betydligt bättre i de kamperna.

Nu leder Brynäs i matcher. Jag tror att Brynäs kommer att ta en match i Göteborg varför inte nästa? Då leder laget med 3-1 och kan slå spiken i kistan i nästa hemmamatch. Varför inte? Förra matchen vann Frölunda men det var inte övertygande och man var inte på något sätt överlägsna. Så det är inte omöjligt att slå dem på bortaplan.