Stora ord av Brynäs nye tränare

Tommy Jonsson,  Brynäs nye tränare stack ut riktigt uppkäftigt när han tippade utgången av elitserien. ”Brynäs vinner SM-guldet”. Det menar han då alla elitserietränare träffades inför säsongen.

Även flera av de andra höll på sitt lag det är nog bra för karriären kan man tänka. Som Czarnecki som trodde på sitt nya lag Färjestad men menade att om allt föll på plats så kanske Brynäs hade chansen. Några tippade Djurgården.

Det är för tidigt att tippa vem som blir mästare tycker jag. Men Charnecki är inte helt fel ute. Om luckorna efter de duktiga spelare som lämnat Färjestad täpps till av lika duktiga spelare så är jag nog villig att  hålla med honom.

Jag har inte sett Brynäs nya lag. Ska se träningsmatchen mot Södertälje. Men tyvärr Tommy Jonsson. Laget ser lite för lätt ut för att du ska ta så stora ord i din mun. Men jäkligt bra med en hög målsättning.

För att Brynäs ska lyckas måste ungdomarna lyfta sig minst en höjd upp och de nya värvade vara mycket bra. Men det återstå att se hur de kan spela tillsammans som lag.

För min del så är jag nöjd med att Brynäs går till slutspel och att de går till semi. Jag återkommer om hur jag tycker att laget ser ut när serien börjat. Allt annat är löst spekulerande.

Lasse Anrell på Aftonbladet tippar att Brynäs kommer sist. Han är utan konkurrens den sämsta tyckaren i svensk hockey så det kommer inte att bli så. Att Brynäs kommer sist. Om denne löjlige figur anser det så känner jag mig säker på framgång för Brynäs i serien.

På bilden i tidningen av de samlade elitserietränarna så drar de flesta på smilbanden. Utom surpluten Roger Melin och någon till. Men det är kul att till och med hårde Hardy har ett leende på läpparna. Han har dessutom de sundaste kommentarna av alla i gänget. ”Jag har svårt att se någon favorit egentligen. Jag har hyfsad koll på de andra lagen men det är ju bara namn på spelare-man har ju inte sett dem i den omgivningen. Uppe på podiet sa jag HV 71, men det sa jag bara för att sprida ut det lite. Det kan bli väldigt jämnt-och en del överraskningar”.  Så säger en klok och intelligent person.

___________________________________

Idag har en tragedi drabbat hockyn. Ett helt KHL- lag i Ryssland har utplånats i en flygolycka. Däribland Stefan Liv som är välkänd av oss och vunnit 3 SM med HV 71. Det är mycket sorgligt och en stor förlust för hockyn. Men allrahellst för Stefans familj fru och två små barn.

_________________________

Ser också att Bengt-Åke blir förste svenske tränare i KHL. Janne Karlsson heter assisterande tränare i laget. I laget spelar 3 svenskar Patrik Zackrisson, Daniel Fernholm och Jonas Andersson. Lycka till Bengt-Åke.