Nästa månad börjar elitserien

Tur att det i alla fall är så nära. Fotbollen i synnerhet den svenska tråkar ut mig. När det gäller den lokala fotbollen så hade Gefle flyt ett tag men nu börjar kräftgången mot kvalplatsen. Laget blev alldeles för lätt att genomskåda. Inlägg från sidan och sedan skarv eller nick i mål. Till och med ett korpgäng skulle genomskåda den spelstilen efter någon match. Kanske det skulle vara läge för Pelle Olsson att försöka med något nytt?

All fotboll tråkar inte ut mig. Latinamerikanska cupen eller vad den kallas för var mycket roande att se på. De matcherna hade allt. Jag såg till och med de flesta repriserna. Och så ser jag fram emot engelska ligan som också är sevärd. En i familjen är Liverpoolfan och jag brukar också se de flesta av matcherna de spelar samt en del andra.

En person i familjen sade till mig när Gefle låg på 4:e plats att även om de är 4 nu så kommer de att hamna nere i kön. Och det trodde jag inte då men han kanske får rätt om det inte kommer några vinstmatcher igen. Han som sade det är uppenbart mer kunnig än mig om fotboll. Vi gävlebor får gå tillbaka till den tyvärr cyniska och pessimistiska syn som de flesta haft genom åren att målet är att vara kvar i allsvenskan. Snacka om pessimistiskt mål men det är tyvärr vad de flesta säger.

Dessbättre då att Brynäs spänner bågen högre och satsar på guld. Som det ser ut nu så är det inte klart om Ekholm blir utlånad till Brynäs. Om han inte blir det så kommer man att värva en ny back som ersättare. Själv skulle jag ha sett Kudrov här igen men han har inte passat ledningen tidigare så det får jag se mig i stjärnorna efter.

Det är tyst om Brynäs i lokaltidningarna men jag hoppas att de vaknar upp och snart börja skriva om laget igen och spekulera om hur det kommer att gå i elitserien.   

Och nästa månad börjar det spännande och roliga. Inte bara det utan också pendlandet från hopp och glädje till förtvivlan. Ja allt som följer om man håller på ett lag.  Fler än mig ser fram emot först träningsmatcherna och sedan elitseriestarten.