Strålande laginsats mot HV71 av Brynäs

Ja egentligen är det svårt att se ut någon särskild bra idag mot HV. Och ishockey är en lagsport och kanske det är bra att inte hjälteförklara någon särskild. Men jag kan ändå inte låta bli.

Först av allt tänker jag på HV:s målvakt Daniel Larsson när det gäller någon särskild. Tidigare Djurgården och sedan AHL för att sedan hamna i HV av alla lag. Daniel var den bäste spelaren idag i matchen. Av alla kategorier. Och, det är inte för intet att han är en landslagsmålvakt. Han är också elitseriens bäste. Och då före min målvaktsidol Svedberg i Brynäs som också idag gjorde en jättematch.

Brynäs hade det mesta av spelet. HV hade tur idag. Stolp- och ribbskotten var fler än normalt. Brynäs hade inte millimetrarna med sig idag.

Jag har kollat reprisen på Canal Plus hockey och noterat 5 stolp- och ribbskott.

I 1:a perioden sköt Clark ribba 7.38. 

 2:a Granström i kryssribba  0.50. 3.06 Hansen i stolpe. 8.30 Laurtitzen i stolpen. Nu är vi uppe i 4 stolpar och ribbor och den 5:e var Clarks skott i förlängningen eller kanske om jag minns fel i slutet av 3:e i ribba.

Ja HV hade idag tur. Det var ett markant spelövertag för Brynäs matchen igenom. Brynäs brukar ibland somna till i början av matcher. Så även idag då HV kunde trycka på de första minuterna och ta ledningen med 1-0 genom Laine som återkommit efter skada.

I andra  kvitterade äntligen Järnkrok. Efter ledning av Oskar Sundh så kunde Hansen kvittera. Bra Hansen.

De som kan noteras i HV var enligt mig förutom fantommålvakten Larsson också Laine och Sundh. Ett bra lag ska ha en bra målvakt det hör till helheten av ett bra lag.

I Brynäs var det som sagt en gedigen laginsats. Några som jag kritiserat gjorde en jättebra insats idag som Hansen och Kahnberg. Fortsätt med det. Så får jag berömma er i stället för kritisera.

Ser i kvällspressen att kommentatorerna på Canal + anser att HV snuvades på 2-0. Det var inte offside. Det var hårfint och kanske oraklen har rätt. Dessutom skulle det vara offside vid ett av Brynäs mål.

Kanske de har rätt. Det är svårt att se för domarna och linjemännen varje millimeter av händelserna. Hur som helst som vann Brynäs rättvist. Det för dagen bättre laget vann.

Bork menar att Brynäs kan bli en outsider i slutspelet om de nu kommer dit. De är bra med pucken och åker bra skridskor menar han. Och att de har ett genomtänkt spel. Ingen mer än jag hoppas att han har rätt.

Förutom de jag redan nämnt så gjorde Ekholm en supermatch idag. Han säger själv vi en intervju i någon paus att det känns bra nu med formen och att det går bra men att han haft en nedgångsperiod.

Ibland funderar jag vem som är viktigaste spelaren för Brynäs. Och då menar jag över tid inte någon dagslända. Först kommer backen Sundqvist. Kommer ihåg när han spelade i kvalet mot Brynäs i Skellefteå. Sedan kommer ”finnskogsskräcken” Granström. Det är bloggen Brynäsredaktionen som kallar honom så. För att han kommer från Orsa i nordligaste Dalarna. 

Snälla Brynäs. Gå till slutspel och att Bork då får rätt om att Brynäs kan bli en s.k. outsider.

Idag hade också Brynäs tur när det gäller konkurrenterna om slutspelet. De som hotar förlorade som MoDo och Frölunda och Djurgården. Av de övriga så imponerar Södertälje med vinsten över Luleå.  Men mycket kvar och omkastningar kan ske i serien kring strecken.

Till sist och inte minst. Brynäs vann straffläggningen. Somervouri ”Eero the Hero” gjorde 3 mål i straffläggningen och blev dagens stora hjälte. Bra hoppas att du också spelar nästa säsong i Brynäs. Men det ryktas om att du vill tillbaka till ditt kära Finland. Även Silverberg gjorde mål på en straff. Och Larsson såg äntligen mänsklig ut. För han är inte mer än du och jag en vanlig människa.  Men som är jäkligt bra i ett ishockeymål.