Svedberg, du är nr 1.

Detta är en rubrik i lokaltidningen Arbetarbladet. ”Ingen slår Brynäsmålvakten sedan han blev förstavalet i kassen”

Tidningen har jämfört elitseriens målvakter och kommit fram till det. På de 6 senaste matcherna som Svedberg varit förste och stått i alla matcher har han en räddningsprocent på 94,84. Salak i FBK som stått 2 matcher efter varann har 94,67. Sedan kommer de andra.

Jag har tyckt att Brynäs ska skicka tillbaka Greiss. Men jag har ändrat mig. Blotta närvaron av honom gör att Svedberg gör sitt bästa i matcherna. Men jag vill upprepa att inskolningen av tysken har kostat Brynäs flera placeringar i serien. Och med facit i hand har ingen sagt emot.

Pecka Alcen är målvaktstränare i Brynäs. Han har en stor del i framgångarna. Och även framgångar med målvakter som Markström och Lindbäck och Eriksson.

”Närmast väntar en ödesvecka för Brynäs med tre matcher mot lag som jagar bakifrån i tabellen. Först mot Svedbergs förra lag MoDo på hemmaplan i morgon , sedan Frölunda borta på torsdag och avslutningsvis Djurgården hemma två dagar senare.” Citat ur Arbetarbladet.

Ja tyvärr så har inte Brynäs den rätta inställningen mot lag som ligger under. Det märks tydligt. Jag tror att det blir ändring i morgon. Om Brynässpelarna tänker att motståndarna är som de bättre lagen så slår de dem. I morgon är det Mo Do.

MoDo har förstått att de inte kan komma till slutspel med det gamla laget. Därför har de värvat friskt sista tiden. Två slovakier har kommit till laget och det är inga dåliga. Först Lubos Brtecko. Han har spelat i elitserien tidigare i Luleå och Färjestad. Han gjorde där 161 poäng på 197 matcher. Han har tidigare spelat i NHL och gjort 111 poäng på 257 matcher. Med andra ord en mycket rutinerad och bra spelare.

Den andre slovakiern är Ladislav Nagy. Han har gjort 435 matcher i NHL  och gjort 311 poäng. 2004-05 spelade han 19 matcher i Mora i elitserien.

Nagy och Brtecko har spelat i samma kedja i St. Louis.

Dessutom har MoDo värvat tillbaka Anders Eriksson från Timrå där han varit på korttidskontrakt.

MoDo har förutom senaste matchen varit på gång och avancerat uppåt. På deras hemmasida på svenskafans har de funderingar om att Brynäs kanske blir deras räddningsplanka till ett slutspel. Nu har det redan kommit på skam till en del efter Brynäs supermatcher på sista tiden. Men det är mycket kvar av serien och man vet aldrig.

Så räkna med hård match i morgon. Men jag tippar att Brynäs bryter den dåliga sviten mot lag under i serien och tippar på seger. Jag är säker på det och ska göra självkritik om det inte blir så.  Om de spelar som sist mot HV har inte MoDo en chans.