Brynäs-AIK

Efter bottennappet mot Leksand var det dags för Brynäs att möta AIK. Ett AIK i desperat behov av poäng.

Ja jag ska förklara begreppet bottennapp mot Leksand. Sällan har jag den här säsongen sett sämre spel av Brynäs. Slarvigt passningsspel och dålig förmåga att komma in framför mål av kedjorna. Och inte minst så märks det att Kilström och Bertilsson är borta vilket gör att Brynäs försvarsförmåga är mycket begränsat. Forceringen i sista perioden gav inget resultat. Och det var så dags då.

Även idag var försvaret försvagat. Ingen nämnd och ingen glömd. Första perioden var så där. Lindgren är en spelare som gjorde bra saker och han kan bli riktigt bra. Ollas är som vanligt bra ja bäst i Brynäs. Periodens prestation var ändå Harjus mål. Han är stark i närkamperna och det var verkligen mycket bra presterat att han höll AIK-backen bakom sig och dessutom gjorde mål. Harju som inte gör så mycket väsen ifrån sig i övrigt är  verkligen bra framför mål. Och det är ju målen som räknas.

Att verkligen hockeyspel böljar fram och tillbaka visade andra perioden. Men till Brynäs fördel när det gällde chanserna. Det blev också ett turmål. Djoos skickade in pucken och den studsade på en AIK-spelare in i mål. Snopet för AIK och tur för Brynäs.

Djoos förresten. Han har tidigare varit en svag länk i brynäsförsvaret. Men han har utvecklats mycket den sista tiden. Men varken han eller Löf kan mäta sig med lagkamraterna Bertilsson eller Kilström. Och då får alla de som älskar JVM och uppskrivningen av de som var med där säga vad de vill.

Periodens prestation eller prestationer tillskriver jag AIK-målvakten Daniel Larsson. För hans fina räddningar.

Bäst i Brynäs då? Ja underförstått i alla perioder är det Starkbaum. Han får stå för den bäste i Brynäs i period 2.

Tredje perioden började med ett mål av AIK redan i det första bytet. De hade verkligen inte gett upp vilket visade sig i hela perioden då AIK försökte desperat att kvittera. Bägge lagen hade chanser att göra mål men det blev inga i sista perioden. Som vanligt gjorde han motståndarna svårt för sig. Naturligtvis menar jag Starkbaum. Men även  Daniel Larsson gjorde en bra match.

AIK. De har det inte lätt för sig. Svagt att huvudstaden inte kan sponsra ett lag och att publiken inte ställer upp så att de kan ha en bra ekonomi och se till att värva bättre spelare. Nu är det ett lågbudgetlag och som jag ser det riskerar de att åka ur SHL. Det skulle inte vara bra att huvudstaden inte hade något lag i elitserien.

Brynäs prestation då? Ja inte är det någon bevis för att laget är ett slutspelslag efter matchen i kväll mot jumbolaget. De får bevisa framåt om de är kapabla att gå till slutspel.  Men utan förstärkning av de skadade i försvaret ser det inte bra ut.