Tajt Frölunda vann mot blekt Brynäs

Innan matchen undrade jag om Brynäs skulle ta sin 4:e raka seger och äntligen slå göteborgarna på deras hemmaplan. Men Frölunda är bra hemma även om de inte imponerade mot AIK senast som vann i sudden. Frölundas PP var också under all kritik i den matchen.

PP förresten. Brynäs brukar göra mål i vart 4:e PP ungefär men i kväll lyckades man göra ett tröstmål i sitt 6:e för kvällen. Och det var med mycket besvär. Brynäs som spelade snällt ja för snällt drog inte på sig någon enda utvisning.

Första perioden såg lovande ut för Brynäs. Bägge lagen hade chanser men perioden blev mållös. I andra var Frölunda överlägsen i allt och kunde gå till en 3-0-ledning. Då kändes det som om luften gått ur och matchen var avgjord.

Brynäs kom i hela matchen inte till i Frölundas zon och sällan framför mål. Deras försvar spelade tajt och hindrade effektivt brynässpelarnas passningar att gå fram. Och stod i vägen för skott. Det såg sällan farligt ut när Brynäs var i motståndarnas zon. I Brynäs zon däremot så kunde frölundaspelarna parkera med långa farliga anfall. Även Andersen i Frölundamålet var tät i kväll. Tröstmålet fick tryckas in.

I tredje perioden gjorde Brynäs ett allvarligt försök att vända men inget hjälpte.

Det såg ut som om Frölunda hade ”läst” Brynäs´PP. Och när inte PP lyckas för Brynäs så får laget svårt att vinna. Frölundas försvar spelade exemplariskt medan däremot Brynäsförsvaret tidvis hade mycket svårt att freda sig. I kedjorna var det mest ineffektivt med flera avgörande felpassningar. Brynäsarna var också mycket snälla i sitt spel men åkte på flera tuffa tacklingar själva även ojusta som när Silfverberg boardades vilket skulle ha blivit matchstraff och inte bara 2 minuter.

2 viktiga spelare för laget var magsjuka, Sundqvist och Lavander. S.k. grovjobbare som är mycket viktiga för laget.  

Brynäs har nu spelat 2 svåra bortamatcher i rad. Vinst mot Luleå vilket var en prestation. Vi kan inte kräva att laget ska vinna alla matcher på bortaplan mot bra hemmalag även om vi varit lite bortskämda med det den här säsongen.

Nästa match på lördag blir mot Skellefteå  borta som i och med vinst mot Växsjö drar ifrån i täten. Ännu en svår och tuff bortamatch. En liten seriefinal.

Tolsa spelade i kväll han fick bara 2 matchers avstängning fastän han orsakade 2 djurgårdsspelare hjärnskakning. Döms det som i domstolarna? Att syndarna får rabatt ju fler brott som begås? Bertilsson tidigare straff verkar i sammanhanget helt orättvist.