Ett poäng för Brynäs mot Skellefteå

Det var med en stor förväntan på en bra match som jag såg framemot matchen Skellefteå-Brynäs. Det som jag uppfattade som bra gjorde Skellefteå i andra perioden och Brynäs i tredje. Straffläggningen var ur Brynäs synpunkt rent ut sagt ynklig.

Första perioden var inte direkt jämn men Brynäs spelade ett bra försvarsspel och hade också själva en del fina anfall. Perioden slutade med 1-0 ledning för Brynäs genom mål av Ollas. Helt rättvist enligt spelfördelningen var det inte men det är ju målen som räknas.

I andra kvitterade Skellefteå i början av perioden. Helt rättvist. Och resten av perioden så dominerade man totalt. Att inte Brynäs fick några baklängesmål var rena turen och ett bra jobb från Svedberg. När det gäller målet så var det också ren otur för Brynäs. Andersen råkade helt oturligt tackla till Svedberg så att han inte var på rätt plats när Lee Goren satte pucken. Men med tanke på andra periodens övertag för Skellefteå var kvitteringen mer än rättvis. Men om man resonerar så att om denna olyckliga händelse inte inträffat kanske Brynäs vunnit med 1-0.

Inför andra perioden så hade Skellefteålaget snackat om att sätta lite mer fart på uppspelen när det gällde första passningen. Och i andra så gjorde de det också bättre och Brynäs blev tillbakatryckt.

Tredje perioden var verkligen en vändning när det gäller spelet. Brynäs blev mer offensivt och hade periodvis stort tryck mot Skellefteåkassen och med lite tur hade det resulterat i mål. Som vanligt var det först och främst Silfverberg och Järnkrok som stod för det bästa spelet. Men tyvärr perioden slutade mållös.

Straffläggningen var ur Brynässynpunkt rent ut sagt ynklig som jag nämnt tidigare. Wännströms och Nordqvists straffar var tafatta och nästan ofattbart dåliga. Silfverbergs var bättre han tänkte bättre än de två andra men han missade skottet i målkrysset.

Brynäs har nu haft 3 svåra bortamatcher och samlat ihop 4 poäng. Inte dåligt. Som jag tidigare nämnt så kan vi fans inte kräva att laget ska vinna alla svåra bortamatcher så jag tycker ändå att 4 poäng är helt godkänt.

I och med segern drar Skellefteå ifrån i täten. Flera lag flåsar nu Brynäs i nacken och det blir tufft att hålla placeringen i framtiden.

Bra i Brynäs idag var förstås Svedberg. I kedjorna dominerade Silferberg och Järnkrok. Även Ollas ska nämnas. Han är enligt kommer inte ihåg vilken en av kommentatorerna på Canal Sport 1 den bäste spelaren i Brynäs. Försvaret gjorde bra ifrån sig i första och tredje perioderna men svajade betydligt i andra. Däremot gjorde de äldre erfarna spelarna ett blekt intryck.