Tröttkört Brynäs överkörda av Linköping

Att match efter match spela med en liten trupp tär hårt på krafterna. Det visade sig idag mot stora starka Linköping. Visserligen har vi en ungdomskedja att sätta in men den får inte så speciellt mycket istid att den avlastar så mycket som skulle behövas. Mycket istid får däremot flera andra vilket till slut gör att de blir tröttkörda. Efter den enormt fina vinstsviten med en förkortad trupp och mycket slit tog nu krafterna slut för Brynäs. Det var bara i andra perioden som man verkligen ville ta igen de 2 mål Linköping ledde med men det blev ingenting av. Onödiga utvisningar där framförallt Harju var syndaren omöjliggjorde återhämtning. I stället kunde Linköping göra 3-0.

Första perioden var direkt dålig av Brynäs. Man spelade defensivt i början vilket var en direkt inbjudning för Linköping. Puck ur zon utan adress. Svagt. Man var inte med i första och utvisningarna gjorde resten. Linköping hade i kväll ett utmärkt PP och Brynäs ett ganska misslyckat boxplay. Och tvärtom för Brynäs. Visserligen var Linköping mycket aggressiva i boxplay och pressade puckförarna hårt men Brynäs gjorde ändå det sämsta PP på mycket länge.

I tredje perioden slog Brynäs mest ifrån sig även om man försökte och hade en  del chanser. Den store syndaren var även här Harju som missade flera klara målchanser. Nej det var inte hans kväll i kväll och inte för flera andra i Brynäs heller. I slutet av matchen hade Brynäs skapligt tryck men det var så dags då. Då hade Linköping redan lagt av.

Under en sådan här match framträder det samlade försvarets svaghet särskilt klart. Gunderson och Bertilsson spelade mycket  och det kan naturligtvis inte fortsätta för evigt. Det talas så mycket om att värva kedjespelare men jag framhåller även nu att det hellre behövs några riktigt bra försvarare. Det ser mycket billigt ut i försvaret ibland.

Inte heller hade laget tur med domsluten.  Det överfall Enterfeldt råkade ut för bedömdes som en 2-minuters utvisning men borde ha blivit mer. Det tyckte till och med kommentorerna på C-More som ibland alla Linköpingsälskande inlägg även tyckte lite synd om Brynäs ibland.

Linköping hade i kväll ett imponerande lag. Helt överlägset Brynäs. Spelare som t.ex. Sjögren, Arlbrandt och flera stora starka försvarare imponerade. Laget kommer knappast att ligga kvar i nedre delen av tabellen. En tidigare pressad Melin såg nu lite lättad ut tyckte jag om man nu kan se någon skillnad på hans ansiktsuttryck.

Enligt Johnsson kommer några skadade spelare tillbaka snart. Det behövs.

Att Brynäs förlorade den här matchen efter fina 5 segrar i svit och med tanke på skadorna som slitit hårt på de andra är ganska naturligt. Det är bara att glömma och komma igen framöver.