Härlig revanch på Linköping

Efter 3 förluster önskade vi att Brynäs skulle komma på vinnarstråt igen. Det fanns bara ett frågetecken när det gällde det och det var frånvaron av Rödin. Hans energispel och hans poägkapacitet behövs verkligen i Brynäs. Tyvärr blir han borta en tid till.

En vinst över Linköping som vunnit  de 5 senaste matcherna varav en mot Brynäs skulle verkligen sitta fint.

Första perioden började väldigt optimistiskt för Brynäs. Chanser direkt. Och spelet böljade fram och tillbaka  under hela perioden. Linköping var farliga men Starkbaum är som vanligt bra i målet. Och Lindgren kunde skarva in en puck från ett skott av ja från vilken? Gunderson naturligtvis. Jag har efterlyst det tidigare. Varför kan ingen annan skicka in en puck mot mål som ser enkel och ofarlig ut men blir jäkligt farlig? Den mannen måste ha en särskild känsla för att hitta målet. Och det verkar som att det är bara vissa som har den känslan. Gunderson kan se vart han ska skjuta och förflyttar sig därefter. Det är bevis på en inte bara målkänsla utan också på intelligent spelkänsla.

Warg spelar idag. Han kommer jag ihåg från MoDo. Där var han mycket bra. Hoppas han blir en tillgång för Brynäs.

Bara en utvisning hittills. Den drabbade Brynäs och Thuresson. Den såg billig ut. Jonsson sade innan match att det var mycket viktigt att Brynäs hade 5 man på isen. Och med tanke på förra matchen är det visdomsord.

Andra perioden var fartfylld och gick fram och tillbaka. Mest minnesvärt var Harjus mål till 2-0 i PP. Det såg så lugnt och säkert ut. Harju är en cool typ. I flera matcher har han missat målchanser för att inte säga passningar men då och då har han haft tur och det har blivit lyckat. I kväll var det så.

I andra perioden kom jag också ihåg en tvivelaktig utvisning på en brynässpelare jag tror det var Brodin. Och en lika tvivelaktig icke utvisning på en Linköpingsspelare i exakt samma situation. Komentatorerna  på C-More uppmärksammade samma sak. Men domarna hittills är ok tycker jag. Utom det nämnda.

Under att ha sett de två första perioderna så kan jag konstatera att Starkbaum gjort ett jättebra jobb. Och att Linköpings passningsspel är bra och att de är farliga men att brynäsförsvaret  klarat av det bra hittills. Jag tycker att Brynäs intensitet och att ligga nära är alldeles utmärkt hittills. Hoppas att det håller i sig i sista perioden. Skriver det här i andra pausen.

Sammantaget tycker jag nog att Brynäs varit det något bättre laget i de 2 första.

3:e perioden var också böljande fram och tillbaka. Linköping försökte komma in framför mål men Brynäsförsvaret var i kväll verkligen på alerten. Och då de inte förmådde så var Starkbaum där. Han är verkligen en bra värvning och i kväll tycker jag att han var den bäste i Brynäs. I slutet av perioden tog Linköping ut målvakten men då kunde Enterfeldt göra 3-0 i öppen bur.

Starkbaum har varit i Brynäs en kort tid men jag tycker att han är den förste av Brynäs målvakter. Honken får ursäkta men han har här sin överman.

Efter 3 förluster är det kul igen att se Brynäs vinna. Hoppas det blir en svit igen. Det finns verkligen kapacitet i laget vilket ser bra ut för framtida slutspel. Nu hoppas jag att Rödin snart kommer tillbaka. Han behövs.