Växsjö till elitserien?

Ja om man får tro deras matcher mot Södertälje där de tagit 5 av 6 poäng. Har sett matchen på TV och i första såg det bra ut för Södertälje. Då tryckte de på och Växsjö såg tillbakatryckta ut men de kunde kvittera i sista sekunderna i första under ett PP efter en utvisning som verkligen såg billig ut. Ja med risk för att bli anklagad för att vara en läktardomare så var det ingen utvisning. Växsjö sparade sig bara och lät Södertälje leka av sig för att explodera i andra där de gick ifrån till 4-1. Flera bra spelare finns i det laget som Saviano, Hillding och Eriksson. För att inte tala om Ahlsenfelt i målet. Han är i klass med Fasth som var tidigare i Växsjö. Han har nu 96,55 i räddningsprocent.

Södertäljes spel var ikväll ineffektivt, tungt och omständigt. De skjuter sällan utan de passar och passar runt om utan att komma till avslut. Och när jag såg matchen var det något som fattades i deras uppträdande. Jag undrade först vad det var men naturligtvis var det den fullständiga frånvaron av fysiskt spel. Frökenhockey rätt igenom. Det passar också Växsjö som själva inte är något fysiskt lag. Tänk vilken skillnad i gårdagens match mellan AIK och Färjestad. Då small det efter sargerna. Synd förresten att AIK inte vann. Men de gjorde ändå en verklig kämpainsats. Både igår och under hela slutspelet.

Matchen slutar 5-1. Det måste vara något av en katastrof för Södertälje. För Växsjö är det en viktig seger för marschen mot elitserien.

Hör nu Popovitch klaga i efterintervju. Han tycker helt rätt att hans spelare inte offrar sig och visar vilja. De förstår inte allvaret menar han. Han är med rätta mycket besviken.

———————

Tunga och sega MoDo ligger under med 2-1 mot Rögle. Och nu hör jag att de förlorade. Rögle har också chans efter den här segern att kriga om en elitserieplats igen. Vi får se det är 4 matcher kvar i kvalet med 12 poäng kvar att spela om. Så mycket kan hända än. Men MoDo ligger jäkligt risigt till. Så här långt.