Kvällens kvalmatcher

Har sett Växsjö-Modo på TV. Första perioden låg MoDo på och det såg ut som om de skulle dominera. Men det är inte detsamma som att vinna. Pucken ska också in i mål. De lyckades göra 1-o men inte mer.

Växsjö hade också samma scenario som mot Södertälje. Låg under i spel i första och under i mål men hade turen att kvittera i sista sekunden. Man undrade om de skulle explodera i andra som mot Södertälje. Kommentatorerna snackade om att Växsjö för det mesta ligger under med ett mål mot elitserielagen men att de ändå vinner.

Matchen blev jämn i de sista perioderna. MoDo hade inte ork att dominera mer än en period över Växsjö som spottade upp sig mer och mer. Och Alsenfelt finns i målet och det säger inte lite.

Straffläggningen är inte MoDos bästa grej. Växsjö kunde ta de 2 poängen och ser ut att gå mot elitserien. Svagt att MoDo inte kunde få in ett mål på straffarna.

Södertälje klappade igenom mot Örebro som i förra matchen mot Växsjö. De kommer att hamna i allsvenskan. Men där hör de hemma. Själv tyckte jag att de såg ut att komma tillbaka men där hade jag fel.

Rögle ligger nu på andra plats. Lite oväntat även om de har varit bra senaste månaden i allsvenskan föra slutspelet.  Om nu Rögle och Växsjö går upp i elitserien så har säkert många tippat fel innan slutspelet började. Jag är en av dom om det nu blir så.

Nu återstår de 3 matcher så än kan överaskningar komma. Men att Växsjö går upp verkar klart.