Viktiga 3 poäng för Brynäs

Brynäs har dålig statistik mot Färjestad borta. Och det var inte med någon större entusiasm som jag såg matchen på TV. Nästa gång har jag bestämt att åka till Karlstad och se matchen live. Det har jag tänkt flera år men nästa gång ska det bli av. Men det beror på vädret också. I snöstorm är ju inte så kul att åka till Karlstad.

Idag vann Brynäs. Varannandagslaget. Ingen mer än jag önskar att varannandagslaget blir ett vinnarlag även den andra gången. Förlust mot AIK och idag vinst mot Fula Förjestad. Förresten så hjälpte fulingarnas många utvisningar Brynäs att vinna matchen. Namnet Fula Färjestad gör laget verkligen rätt för.

Trodde inte i sista att Brynäs skulle kunna hålla undan. Men en som vanligt storspelande Svedberg såg till att det blev så. Och flera andra också förresten.

Skotträdde Dackell hade också en varannandagskväll i kväll. Han gjorde ett mål och en ass. Bra. Kanske han har gått i terapi. Vad vet jag? Hoppas bara att det inte är en engångsföreteelse. En varannandagsgång.

Samma hur jag kritiserar så är det det positiva som överväger idag. Ett mycket bra försvarsspel. Axelsson och Sundqvist blev utvisade. Och jag tror att Brynäs tjänade på det. Axelsson var en av Färjestads nyckelspelare. Sundqvist som också fick matchstraff är som vanligt den kanske nyttigaste spelaren i Brynäs men Bertilsson är inte dålig som avlösare.

Om man får vara negativ en sån här kväll så måste jag såga Hansen. Han såg till att bli utvisad vilket resulterade i mål för Färjestad. Och han var tveksam framför mål. Anser att han har gjort sitt i Brynäs och att han får åka hem nästa säsong. Kanske han borde sitta på bänken eller i publiken resten av säsongen.

————

 Södertälje imponerar.  Ingen tillfällighet att de slog Brynäs. Just nu har de kommit ovanför kvalplatserna. Ett kämpalag som AIK.

————

Frölunda har åkt under slutspelsstrecket efter förlust mot Timrå med 2-5. Visar att alla kan slå alla. Lite förvånat faktiskt efter Frölundas senaste mycket bra matcher.

————

Hoppsan. MoDo slog mästarna borta. De nya värvningarna fortsätter att göra bra ifrån sig. Laget ligger nu på 8:e plats efter Brynäs. Imponerande.

____________

Det lag som imponerar på mig mest är ändå AIK. Vinst i Luleå i kväll. Ett riktigt kämpalag. Kanske jag tycker så för att jag gillar Melin. Han är en toppentränare. Det jag tycker mest är att han en dag kommer tillbaka till Brynäs. Och vinner sitt andra SM-guld med laget.