2-0 till Färjestad i matcher

Matchen började tråkigt. Och grisigt från Färjestad. I första perioden var det Fula Färjestad. I början av perioden skadades Lauritzen efter en ful fällning. Det såg ut som om det var helt medvetet. Lauritzen kom tillbaka men kunde inte fullfölja efter färjestadsgrobianens överfall. Jag kommer inte ihåg vem dåren var nu.

Utvisningarna duggade tätt på Fula Färjestad och Brynäs kunde då göra 2 mål i PP i 1:a. Synd bara att inte målen räckte till seger. Men i andra så lugnade fulingarna sig och de visade nu upp en annan sida. Tyngd, fart och skickligt spel. Och när perioden var slut så hade de kvitterat.

Brynäs försökte i 3:e och 4:e med en stark kämpainsats att ta ledningen och vinna. Hela laget ska ha credit för den satsningen. Det gjorde oss åskådare hoppfulla om en möjlig vinst. Tyvärr var skotten alltför dåligt riktade. I början av 4:e i PP borde Järnkrok ha gjort mål. Hans bössa var inte bra inställd i kväll och han var inte ensam om det. Tyvärr klarar man inte ett slutspel om man missar en massa chanser.  Laget spelade fysiskt i kväll och tacklade friskt men i kampen om pucken efter sargerna vann färjestadsspelarna nästan jämnt. Jag kan bara komma ihåg att Brynäs gick segrande ur en sån kamp en gång. Färjestad är starka och uthålliga i närkamperna och har en imponerande tyngd i spelet. En tyngd som tyvärr det ungdomliga Brynäs saknar. Något att tänka på inför nästa säsong när laget ska förnyas efter de som slutar eller inte får nytt kontrakt.

Idag var inställningen från brynässpelarna  helt på topp. Men vad räcker det när man möter ett lag som är tyngre och distinktare i spelet?

Greiss gjorde en fantastisk match förutom det andra målet som han släppte in. Det såg lite billigt ut men han gjorde sedan ett flertal jätteräddningar.

Det ser ut som om det blir svårt att vända och vinna kvarten. Men inte omöjligt. Hoppet är det sista som överger oss brynäsfans.

Nu ser jag fram emot nästa match mellan HV och AIK. Det ska bli spännande och se om AIK fortsätter att skrälla.