4:e raka och full pott under skåneresan- tacka Starkbaum för det

Brynäs svit är imponerande. Först återhämtningen mot MoDo, sedan segern i Göteborg mot serieledarna och sedan segrarna mot skånelagen. Av de 4 segrarna är utan tvekan vinsten mot Frölunda borta den mest imponerande. Vilken match! Jag har den inspelad och har sett den flera gånger i repris. Mest den underbara tredje perioden. Minst imponerad blev jag efter segern mot Rögle som var ett blekt lag. Det märks att elitserien är utökad. Kvalitén har blivit lidande på grund av det.

Kvällens match blev lite tuffare än den mot Rögle i torsdags. I första perioden spelade Brynäs bra och kunde efter periodens slut leda med 2-0. Hela laget åkte skridskor och trots hemmalagets ambitioner att starta bra så var det Brynäs som tog hem spelet.

I andra perioden så var det ett ursinnigt Malmö som tog över kommandot. De tryckte på mest hela perioden och hade flera stolpskott. Det såg ut som om Brynäs mest försvarade sig även om det fanns flera chanser till ökad ledning. Kanske blir det så också att efter en period av mycket energikrävande skridskoåkning så måste man ta det lite lugnare då man kanske inte helt enkelt orkar. Eller att man känner sig trygg av ledningen. Vet inte men det såg ut så. Förståeligt tycker jag.

Och det som verkligen räddade Brynäs från baklängesmål var i kväll utan tvekan ett formidabelt spel av Starkbaum. Han räddade allt och han hade också stolparna med sig. Ett bra lag måste ha en bra målvakt och det är en sanning som visade sig i kväll. Imponerande! Och bra att starken kunde hålla nollan. Verkar vara första gången i år.

Tredje perioden spelade Brynäs mest av. Det kan ofta straffa sig men gick hem i kväll.

Jag är imponerad av laget. Försvaret som helhet är utmärkt. Alla förtjänas att berömmas. Mest måsta jag ändå berömma Kihlström och Sundqvist vilka är minst en klass bättre än förra säsongen.

I kedjorna är förstakedjan suveräna match efter match och som gör flest mål. Det som jag tycker är en skillnad från förra året är spelet framför mål som de presterar och som är flera klasser bättre än tidigare. Men även de andra kedjorna kämpar alldeles utmärkt och kan även de göra mål och att hålla ställningarna.

Domarinsatsen var så där. Lite hemmadomarbetonat. Knuffen i sargen mot Rödin fick inga konsekvenser. Det såg också ut några gånger att Malmöspelarna gick fria även om det luktade utvisning lång väg.

Brynäs är inne i ett flyt nu. Självförtroendet visar sig i spelet. Det är inget förlorarlag nu på bortaplan. Förra säsongens svaga bortaspel är ett minne blott. Tack för det!

De bra värvningar Brynäs gjort till i år visar att ledningen är inne på rätt väg.

Experternas tips om Brynäs i botten har verkligen inte infriats. Det känns bra.