Brynäs- Växjö 0-1.

Växjö eller Köpsjö som vi kallar laget i familjen. Med pengar kan man köpa sig ett toppenlag om man värvar smart. Med alla transatlanter och med de senaste 2 helt nyligen värvade har man igen blivit ett mycket vasst lag. Och ett trolig toppenlag. För andra året. Märkligt att de har blivit så bra samspelt.  Köpsjö ja ett lag med få egna produkter och lite eller ingen hockeykultur och historia tycker jag är en bra benämning på uppkomlingslaget.

Att det inte skulle bli samma resultat som i Växjö kunde jag förstå. Brynäs skulle sälja sig dyrt hemma. Och jag trodde de skulle vinna och såg fram mot det.

För en gångs skull satt jag inte på E-sektionen utan bakom målet där Nilstorp stod i första och tredje. Blev lite besviken i första. De första 12-13 minuterna hade Nilstorp en mycket behaglig tillvaro. Ja han måste ha blivit uttråkad. Hans lag tryckte på mot Brynäs mål hela tiden. Först i 13-e minuten kunde Brynäs få sitt första anfall med lite sting. Men 2 utvisningar gjorde också att Brynäs blev tillbakatryckta. Siffrorna i skott mot mål säger mycket. 11-2 till Växjö.

I andra ryckte Brynäs upp sig och hade periodvis starkt tryck på motståndarna. Men de hade ett försvar som inte släppte igenom mycket och låg tätt tätt på brynäsarna.  Var de inte  i vägen själva för brynässkott var Nilstorp en en sista säker utpost. Brynäs hade här hjälp av 2 utvisningar för Växjö och borde ha kvitterat minst. Men muren var kompakt. Och det blev för omständigt i spelet. Passningar fram och tillbaka utan avslut och spel efter sargerna, trist värre.

Jag tänkte här negativa tankar i andra. När ett sånt vasst lag som Växjö håller nollan trots alla brynäschanser så kommer något mål för motståndarna på kontring. Och mycket riktigt. På en kontring kunde Växjö i tredje perioden ta ledningen genom ja om inte en transatlant Hennessy.

I tredje spelade Brynäs bra och borde ha avgjort. Som i spel 5 mot 3. Och de andra PP.  Men omständigt spel som jag nämnt tidigare och nästan inga avslut så blev det tyvärr Växjövinst. Dessvärre.

Jag satt och tänkte på att Brynäs borde ha en ny Gundersontyp som lägger in kluriga puckar och inte försöker spela omständigt i det oändliga som jag tyckte det var idag. Och inte minst en Silfverbergtyp som kan sätta snärtiga handledsskott och inte skjuta tidsödande slagskott som motståndarna hinner förutse och parera.

Brynäs spelade tidvis bra i kväll. Och borde ha fått minst oavgjort. Men Växjö var det något tyngre laget och det tror jag avgjorde.

Höll på att glömma spelarbetyg. Här vill jag berömma bägge målvakterna. Nilstorp var säkerheten själv och Starkbaum gjorde en mycket bra insats.