Efter matchen: Linköping – Brynäs

Linköping – Brynäs är bara att glömma. Visserligen spelade Brynäs ganska bra försvarsspel i den första halvan av matchen, och Markström var som vanligt bra, och räddade Brynäs kvar i matchen ett tag. Men i den andra halvan av matchen rasade allt. Jag hoppas att Brynässpelarna gör som jag: glömmer den här matchen.

Nu är det landslagsuppehåll och frånsett de två senaste matcherna så har Brynäs haft en bra slutspurt. Mot HV71 tycker jag man kan skylla på manfall, men mot Linköping var man bara dåliga.

Efter uppehållet hoppas jag att Dackell och Kokko kommer tillbaka. Jag hoppas också att man fortsätter på den inslagna vägen med produktivitet framåt och tätt bakåt. Självklart kommer det undantag, och jag hoppas att matchen mot LHC var ett sådant undantag.

Ove Molin spelar fortfarande PP. Skam den som ger sig!

Södertälje fortsätter förlora. Nu 7 raka förluster. Haha *skadeglädje*. Skönt för Brynäs att det finns lag som bokat biljett till kvalserien. Då kan Brynäs istället fokusera på att nå slutspel. Jag tror Rögle tar den andra kvalserieplatsen och jag tror att de får det svårare än Södertälje när de väl är där. Båda lagen har kvalitéer som inte riktigt kommer fram, men mitt tips är att Södertälje klarar sig kvar. Sedan står det mellan Leksand och Rögle. Och där har Rögle oddsen med sig. Leksand består i ett gäng föredettingar som kan prestera i Allsvenskan, men när man stöter på hårdare motstånd så blir det inte samma sak. Det har vi sett bevis på de senaste årens kvalserier. Samtidigt ska tilläggas att det vore kul om Leksand kom upp. Brynäs derbyn mot Leksingarna är klassiska.

Många har börjat prata om Markström i OS. Det är fullständigt självklart att han ska vara med i OS. Som jag ser det är Lundqvist och Gustafsson förste respektive andremålvakt. Därefter står det mellan Tellqvist, Liv, ”Honken” och Markström. Då ska man komma ihåg att det är tredje-målvakt vi snackar om. Den som blir uttagen kommer att sitta på läktaren. Den enda som har något att vinna på det är Markström, som är ung och orutinerad. De andra har redan varit med ett tag. Dessutom tycker jag att Markström är bättre än dem och är Sveriges 3:e bästa målvakt just nu.