AIK-Brynäs

Jag undrade hur Brynäs skulle ta förlusten mot Frölunda. Visserligen var 1-5 synnerligen oförtjänt. Brynäs hade minst 3 skott i stolparna. Och brynäsarna gjorde ingen dålig match. Men 1-5 är en förlust och en smärtsam sådan.

AIK högaktar jag. De kämpar strongt och ger sig aldrig. Jag gillar det laget och dessutom har de en av de allra bästa tränarna kanske den bäste i Roger Melin. De har sålt Videll till KHL. Det sägs att det gäller ekonomi för att de måste betala till polisen framöver fast det är inte riktigt klart. Kanske får laget gå ifrån aktiebolagsformen.

I kväll var Brynäs överaskningarnas lag. De spelade helt felfritt hela matchen tycker jag. Felpassningar hör till men de spelade ingen roll den här gången. Honken gjorde en kanonmatch. Försvaret också och när de inte räckte till fanns Honken där. Kedjorna var aggressiva och påhittiga.

Målgörarna ja det var för en gångs skull bara brynäsare var inte som de brukat vara. Ollars gjorde första i första perioden. Hoppas det lossnar för honom i målfabrikationen. Men det andra var oväntat i början av andra perioden. I och för sig brukar Sundqvist raida ibland men nu gjorde han det hela vägen och sköt strax i krysset vid högra målstolpen. Backen litade på Fasth som inte täppte till riktigt. Fasth var mänsklig i kväll. Honken däremot ”omänsklig” som tog allt. På fråga efter matchen säger Honken att även hemmamatcherna kommer att bli bättre framöver. Ja tack för det.

Efter ett fint förarbete av Kalle Järnkrok kunde Sebastian Wännström göra 3-0 i andra. Ju fler mål desto mer självsäkerhet får de unga grabbarna. De unga pojkarna var också inblandade i 4-0 nu i tredje perioden som var verkligen snyggt. På volley. Johan Larsson serverade en luftpassning till Martin Johansson som slog in den på volley. Mycket vackert.

AIK kunde i kväll inte matcha Brynäs. Melin sade också ärligt att Brynäs var det bättre laget i kväll. De försökte verkligen men kunde inte komma in framför målet och när de kom in så fanns Honken där.

Brynäs är lite av ett varannandagslag. Som laget spelade i kväll, med fart och låg nära motståndarna hela tiden och ett fint samspel så är de oslagbara. Men jag tror att inget lag orkar spela på sånt sätt varje match. Därför blir laget ett varannandagslag. Kanske det ikväll också var en aggressivare inställning efter 1-5 i Göteborg som ju var inte så lite skämmigt.

Honken var som sagt 100% i kväll. Suverän. I försvaret som gjorde en bra match i kväll som helhet vill jag framhålla Ekholm och sedan Sundqvist. Framåt kan flera nämnas men jag nöjer mig med Johan Larsson och Martin Johansson.