Brynäs-Växsjö tisdagkväll den 1 nov.

Jag var nyfiken på Växsjö ett lag som jag kallar för främlingslegionen. Men även främlingslegioner kan bli bra och samspelta om det finns bra spelarmaterial. De har klarat sig bra hittills i serien men nybörjare brukar börja bra och dala senare genom serien. Och när det gäller Växsjö så tror jag att det är precis vad som har påbörjats. Att dala i serien. Jag tror att det laget har sett sina bästa dagar den här säsongen.

Vad som var typiskt för dagens match var först och främst de onödiga utvisningar som Växsjö tog. Och det är livsfarligt mot Brynäs. Alla 5 målen gjordes i PP. Sammanlagt fick Brynäs 7 PP och gjorde mål i 5. Det var en riktig mardrömskväll för Gerber som inte kunde göra något åt målen. I spel 5 mot 5 vann Växsjö med 1-0. De gjorde också ett mål av i PP i slutet av 3 perioden genom ett fint backskott av Holås. Han som fick mer betalt i Växsjö än i Brynäs.

Matchen började snöpligt för Brynäs med ett baklängesmål redan efter 3 minuter efter mål av Reddox. Brynäs backade så att de nästan hamnade i knät på Honken. Onda aningar fick jag och flera med mig. Vi vet hur det varit i flera matcher med baklängesmål från början av perioderna. Men de farhågorna var överflödiga.

Widing gjorde 1-1 och 3-1. Kul att det har lossnat för honom i målfabrikationen. Han är kul att se. Energisk och spelar med kraft. Gundersson gjorde även 2 mål. Kul det också. Han lägger in mot mål sällan några jätteskott men de letar sig in då målvakten ibland är skymd. Laurtitzen gjorde även han ett mål i PP. Han gör också många misstag och några gånger fick Honken rädda situationen efter misstagen.

Vad som jag tycker är det jag är mest nöjd med är att även om laget leder så går man inte på idiotdefensiv som var vanligt när Czarnecki var tränare. Nej laget spelar fortfarande offensivt. Toppen. Det tycker vi publik är mycket bra.

Vilka bör nämnas då? Ja Honken var superb. Gjorde helt igenom en jättematch. Han har verkligen revancherat sig efter de 5 insläppta målen mot Frölunda. Som nu inte längre är serieledare heller.

I kedjan vill jag nämna Widing. Men alla kedjor fungerade bra framåt med en härlig offensiv. Ungdomarna bra som vanligt. Dackell har nu varit borta ett tag och det tror jag utvecklat laget positivt. Han kommer mänskligt att döma att sluta kanske till nästa år eller om han är med något år till utöver den här säsongen. Det är bra att laget redan nu vänjer sig  att vara utan honom. Jag tror inte att många saknar honom. Han skulle göra sig bäst i båset som assisterande.

Jonsson saknas som fortfarande är skadad. Löv gör som jag skrivit tidigare bättre ifrån sig än i fjol och har utvecklats bra. Men han är till och från ett osäkert kort. Tycker att i övrigt så var backarna jämna förutom att Gunderson stack ut genom att göra 2 mål.  När jag sett på reprisen på TV så förstår jag varför. Han väntar ofta att skjuta tills han har fri sikt till målet och placerar sedan pucken perfekt inom målramen.

Det ser bra ut för Brynäs just nu. Trenden har varit uppåt. Vi får se på torsdag när ett Djurgården med stor poängbehov kommer. Vinst där och kanske då att laget kommer riktigt nära serieledningen.