AIK straffade Brynäs

Vad onödigt att det överhuvudtaget blev en straffläggning. Brynäs hade spelet men målen saknades.

När laget pressar och pressar och radar upp chanser och det inte blir mål kommer en tanke smygande ju längre matchen varar. Att motståndarlaget får en chans och gör mål helt orättvist. Det hände dessbättre inte idag. Men ibland är inte hockey rättvist. Idag klarade sig AIK med sin storspelande målvakt Daniel Larsson från förlust. Och målvakten är viktig i hockey. Vilket bevisades idag.

Hela matchen radade Brynäs upp chanser och var helt överlägsna i spelet. Man kan nämna flera som var bra i Brynäs idag. Rödin den store och fräcke kämpen som imponerade igen, Scott den snabbe som emellertid har svårt att hitta målet. Nokelainen som blir bättre och bättre och gjorde jobbet åt Thuresson som bara hade att slå in pucken. Även Sweatt är en bra värvning. Men tyvärr så var det flera spelare som inte kom upp i den nivå som de hade i de tidigare matcherna.

Brynäs hade spelet men det var något stressigt över laget. Kylan i avsluten kunde ha varit bättre. Ofta var skotten för låga och dåligt placerade. Det var många felpassningar vilket är lätt vid stressigt spel. Vissa PP fungerade inte alls.

När brynäsarna börjar hitta målet i Läkerolen igen så blir det hemmavinster också. Egentligen tycker jag inte att de borde ha förlorat någon av de hemmamatcher som spelats hittills. Men det är ju målen som räknas. Bra att laget gör fina bortamatcher. Så laget kan göra mål men har inte lyckats så bra med det i Läkerolen. Än så länge.

Sedan är straffläggningen inte mycket att orda om tycker jag. Det är som ett lotteri. Det är alltid omöjligt att veta hur det slutar.

En sak har ändrats och det är att Brynäs inte tar så många onödiga utvisningar. Där var AIK ”bättre” idag. Men PP-spelet måste förbättras.

——————————————————————

Linköping krossade Leksand och Växjö slog Örebro. Nybörjarna brukar börja bra men nu verkar de ha kommit ner på jorden. Linköping har ju tippats av en del som seriesegrare i år och nu verkar de ha kommit igång. Men så har de också den bäste tränaren. Melin brukar sällan misslyckas med något lag. Och det kommer han inte att göra i år heller.