Äntligen vinst över MoDo

Revanch var det enda jag tänkte på när jag åkte upp till Läkerol Arena. 4 nederlag hitills i serien den här säsongen varav ett riktigt förnedrande i Ö-vik. Nu när Brynäs var inne i en bra formperiod så tänkte jag att nu får det vara nog med förluster mot MoDo. Nu klarar de det.

Men det började inte bra. Halva första perioden var MoDo helt överlägset. Ledning för Brynäs med 1-0 och 1-1 i periodpaus var inte rättvist. MoDo borde ha haft ledningen men Svedberg gjorde en toppenmatch och gjorde det förresten hela matchen.  Som vanligt nu. Vi börjar bli bortskämda över hans toppenspel i målet.

MoDo vann skottstatistiken med 16-6 i första. Det säger hur perioden var. Men i andra halvan av perioden började Brynäs stiga upp från sin undantryckta position och man såg tendenser till vad som komma skulle.

I andra blev spelet mer utjämnat. Bägge lagen utnyttjade sina PP bra idag mest Brynäs. Bägge MoDos mål kom i PP.  Vid ett annat PP för Brynäs hade Lars Jonsson en klockren i ramen. Det hördes klart och tydligt på arenan. Det snyggaste var ändå när Ekholm i spel 5-3 kvitterade till 2-2. Förspelet var som i en instruktionsbok hur man ska spela i 5-3. Kyligt och intelligent spel låg bakom målet. Kanske inte alltför svårt när modoiterna bara var 3 på banan men ändå snyggt förspel och skott.

Inför tredje stod det och vägde. Men Brynäs hade kommit igång nu och MoDo drog på sig en hel del onödiga utvisningar vilket bidrog till deras nederlag.  Och Brynäs visade upp ett utmärkt PP. Jonsson kvitterade i PP med en riktig rökare. Anton Rödin som haft flera chanser fick också göra mål till 4-2. Då såg MoDo slagna ut och det verkade som om de hade tagit ut sig för mycket i första och i sina boxplay för att orka sätta emot på slutet. Visserligen hade de tryck när de tog ut målvakten men det kändes ändå inte oroligt. Vissa stunder i tredje så hängde de inte med i MoDoförsvaret. Utmärkande i perioden var också att Brynäs vann de flesta närkamperna efter sargerna och visade upp ett mer aggressivt spel.

Idag gjorde hela försvaret en bra insats. Som vanligt är Sundqvist en slitvarg och Ekholm har hittat formen igen. Men jag vill också nämna Andersen som jag tyckte gjorde en utmärkt insats. Han spelar tufft och är en bra back. Jonsson är som vanligt bra och har blivit bättre och bättre senaste tiden. Clark gjorde inga misstag vad jag kunde se. Tvärtom var han alert.

Kahnberg var ovanligt pigg och gjorde också ett mål till 1-0. Czarnecki berömmer honom i Arbetarbladet. Han fick också mer speltid än tidigare.

En spelare som gjorde en uppoffrande insats var Sundström. Han gjorde en hel del bra saker framåt och offrade sig i defensiven var inne en hel del i boxplay. Dessutom spelar han tufft och använder kropp. Det finns inte så många såna i Brynäs därför behövs han. Han är också en slitvarg en nyttig spelare.

Målvakterna då? Ja Svedberg har jag nämnt. Som vanligt utmärkt och gjorde tex i tredje några svettiga räddningar. Modoiterna försökte allt även att köra över honom och brotta ner honom. En gång såg det ut som om han blev skadad men han kom tillbaka snabbt. Tarkki den finländske landslagsmålvakten var också bra men fick ändå kapitulera 4 gånger. I slutet av andra gjorde han några jätteräddningar. MoDo hade det lite rörigt tidvis i försvaret också vilket gjorde att han inte alltid hade bästa hjälpen från medspelarna. Eller kanske det var så att brynäsarna var för bra för deras försvar. En smakfråga vilket.

Slovakerna imponerade inte idag. Nagy som senast gjorde 2 mål när han var här fick inte mycket gjort. Han åkte också i slutet på matchstraff. Som matchen utvecklade sig så var det inte konstigt att han och andra i laget fick dåligt humör.

Till sist får jag tacka laget för en spännande och underhållande match. Nu känns det lite bättre i tabelläget och kanske vi får,  ja man ska inte vara alltför säker, se Brynäs i slutspel. Vilket jag tror nu.

—————

Södertälje slog Frölunda och är nu på slutspelsplats. Lite överaskande. Stämningen är bra i laget hörde jag från en intervju igår. Frölunda och MoDo nedanför strecket i och med förlusterna. Men det är en hel del kvar och hur det ser ut efter sista omgången vet ingen.