Grymma Brynäs

Tror det var 8:e matchen med poäng senast. Jag hade tippat förlust mot Frölunda. Dels bortaplan och dels Frölundas behov av poäng. Större behov än Brynäs. Och Brynäs brukar inte ha det lätt i Göteborg.

Brynäs vann efter 2 mål av Silverberg i sista. I de 2 första så spelade Brynäs defensivt och jag trodde att det var kört. Men ”liket” rörde på sig och gjorde mål och hade krafter kvar. Kanske Frölunda kände sig för säker och spelade för att vinna med 2-1. Samma misstag som Brynäs gjort i flera tidigare matcher.

Kan inte komma ifrån att det är något steriotypt och låst över Frölundas spel. Och varför fick Klingberg gå till Timrå? Jag tror att det behövs yngre inovativa spelare i Frölunda. Tycker att det luktar kvalspel för laget. Men mycket är kvar. Så inget är säkert än.

För Brynäs luktar det dessbättre slutspel. Och jag funderar över att kanske det kan bli något riktigt bra i år. Brynäs har slagit alla bättre lag, eller lag som ligger över i serien. Knappast bättre annat än tabelläget. Ja vi får se i slutspelet. Vi brynäsfans ser fram emot det. 

Nästa match är Djurgården hemma i morron. Hoppas drägget inte kommer igenom vakterna. Men det har lovat att det ska bli lika ”kul” som senast när det kastade smällare så att spelet fick göra uppehåll. En spännande match blir det i alla fall. Djurgården visade fin form senast mot fula Färjestad och krossade dem med 5-1. Det blir en jämn och hård match som ändå Brynäs vinner. Brynäs är svåra att slå på hemmaplan och Djurgården är inte vuxen det i år.

Synd förresten att det blir landslagsuppehåll snart då Brynäs är inne i en sån bra period.