B-lagsmässigt Brynäs mötte Färjestad

!:a perioden var bedrövlig. Förutom Gundersons mål i PP. Felpassningar och slå ifrån sig utan adress och ett försvarsspel som tidvis inte ens höll div.1-klass. Båda målen av Färjestad i första perioden var en uppvisning i ett svagt och slarvigt försvarsspel.

Att Brynäs saknar flera klasspelare syns tydligt. Och det är inte acceptabelt att laget faller ihop för det. Det börjar likna fjolårets lag då också skadorna dominerade och truppen inte var så bred att den kan fortsätta spela som ett bra elitserielag. Allra helst så tycker jag att det syns i försvaret i år som i fjol.

Skriver ovanstående i första periodpausen.

I andra perioden skedde en uppryckning. Brynässpelarna ville mer och kämpade mer och var mer spelintensiva. Bra var några PP i mitten av perioden. Nära var det flera gånger innan Sweatt kunde reducera. Men Brynäs har svårt att komma in framför mål i spel 5 mot 5 och blir ofta tryckta ut mot kanterna. Färjestadsspelarna har betydligt lättare att komma in framför Honken för skott. Det är helt enkelt så att Färjestads försvar idag är stabilare än dagens Brynäsförsvar.

I tredje perioden fortsatte sönderfallet. Mer än en period orkade eller kunde inte Brynäs stå upp mot Färjestad.  När Lundh i början av perioden blev utvisad för high stick andra gången så hade Brynäs chansen att kvittera men gjorde ett bedrövligt PP. Resten av perioden varvades med fruktlösa anfall som för det mesta höll till efter sargerna och med mål från Färjestad. Färjestadsförsvaret hade inga problem med att hålla brynäsarna borta från slottet. Det såg mer och mer patetiskt ut. Till slut fanns det heller inget försvar som orkade något alls såg det ut som. Möjligen att slå ifrån sig.

Vi får hoppas att de skadade kommer tillbaka så småningom så att Brynäs inte blir en slagpåse i serien. Dagens klena uppsättning är sorglig att se.

Något måste göras åt försvaret. Det är lätt att säga att gå ut och värva men det är det enda att göra. Om det nu finns några att få tag på. Värvningarna borde ha gjorts innan säsongen i stället för att sätta in spelare som inte håller elitserienivå. Vi vill inte se samma djupdykning som under senare delen av förra säsongen då skadesituationen var likartad.

Med ordinarie lag hade Brynäs slagit Färjestad ganska lätt. Bättre är inte Färjestad av idag. I stället för en förlust med 2-6.