Ny målvakt. Räcker det?

Brynäs har värvat österikaren Starkbaum. Jag tror att han blir en nödvändig och bra förstärkning om man ser till hans tidigare insatser i MoDo.

Men jag menar att Rahm fått alldeles för mycket skit inte minst från matchen mot MoDo där han gjorde en bra första period men en sämre andra. Han släppte in 4 mål innan han byttes ut. Honken släppte in 6 matchen efter men det hörs sällan något krav att han ska ersättas och det tycker jag inte behövs heller. Rahm har en räddningsprocent på 89 och Honken 90 omkring.

Varför de senaste matcherna har blivit så många mål bakåt beror på det undermåliga försvaret vilket ingen har kunnat missa. Tänk tex på de 2 första målen Färjestad gjorde. Enskilda spelare har elitserienivå men några har det inte. Därför behövs mer fokus på att förstärka försvaret. Som det ser ut just nu så är det sammanlagda styrkan i försvaret inte på elitserienivå. Som tur är kommer Bertilsson tillbaka till i morgon men som jag sagt många gånger tidigare den här säsongen så behövs det några till stabila backar. Man kan därför inte se sig blind på målvaktssituationen enbart och göra Rahm som syndabock för att det gått dåligt. Det är en för alldeles enkel analys. Han har ju heller inte spelat så många matcher och haft möjlighet att få matchrutin.

Kedjorna har enligt mig gjort bra ifrån sig innan skadeeländet började. Men de flesta är på väg tillbaka så förhoppningsvis är det problemet snart löst. Och vi kan börja se mer positivt på läget framöver. Och Brynäs kan börja vinna igen. Ingenting är roligare än det.