Bra spel av Brynäs mot Färjestad men målen saknas

Brynäs bjöd upp till riktigt bra spel de två första perioderna. Fina långa anfall med bra kombinationer och bra fart. Färjestad hängde inte alls med.  Men som kommentatorerna på C More och alla övriga såg så fattas det lilla extra i slutet som resulterar i mål. Avsluten var svaga. Tafatta och missriktade. Det distinkta saknades nästan helt i kväll. Att Salak gjorde en bra match ja var planens bäste kan inte vara hela förklaringen till måltorkan. Trots bra spel i PP kom inga mål här heller. Jonsson förklarade enkelt och träffande efter matchen att laget inte gör mål trots många chanser och att det är det som förklarar nederlaget. Hur ska han och laget lösa det problemet?

Det blev som Anders ”Ankan” Parmström sade under matchen. Om inte Brynäs får utdelning på sitt spelövertag kommer Färjestad att få något mål som gör att matchen ändrar karaktär och det var precis det som hände. Och det till Färjestads fördel som spelade mycket bättre och säkrare i sista perioden.

I tredje perioden kom Brynäs ut med huvudet under armen och fick ganska snabbt två mål emot sig. Den för dagen svagare backuppsättningen orkade inte med att hålla motståndarna stången framför mål utan gick bort sig helt vid målen. I slutet försökte Jonsson med nya kombinationer och de försökte verkligen men Färjestad försvarade sig enkelt och höll ledningen och kunde göra 3-0 i öppet mål. Det är bara att gratulera Färjestad till spelvändningen i tredje perioden. De var ett annat lag då.

Brynäs gjorde det bra som kunde hålla nollan under nästan 2 minuter 5 mot 3. Jag kan konstatera att Färjestads spelare inte behöver besöka utvisningsbänken så frekvent numera som tidigare utom vid några tillfällen även om domarna släppte mycket. De har lärt sig att man vinner inga matcher på utvisningsbänken. Nu fick däremot Brynäs besöka botbänken flera gånger för att freda sig framför mål.

Måltorkan som även fanns i början av säsongen gör oss fans oroliga inför framtiden. Det som också gör mig orolig är backuppsättningen. Det såg ut att gå mot sin lösning men när det är skador som nu Bertilsson och Persson så blir det krisartat. Var det riktigt att Lars Jonsson lånades ut? Han hade behövts idag tycker jag även om han inte kommit igång riktigt efter alla skador. Bertilsson saknades verkligen. Varför inte ta hit en meriterad NHL-back? Men det går väl inte nu när inte Bäckström fick spela.

Bäst i Brynäs var Honken. Det som också gör mig orolig är misstag som vissa spelare gör med Widing i spetsen. Han gav bort många puckar och var direkt dålig i kväll. Många spelare spelade bra ända fram till avsluten. Och blir det inte mål så räcker det inte hur bra man än är på planen. Det är ändå målen som räknas.

Brynäs har en svagare uppsättning i år helt klart. Spelarna som lämnat med Silfverberg i spetsen har lämnat ett stort tomrum efter sig mest i målprotollet. Men vi tror och hoppas ändå att laget kommer igen som de gjorde efter inledningen av serien som såg ut ungefär likadant. Kommer igen i målprotokollet.

__________________________________

AIK fortsätter att imponera. Nu i kväll mot MoDo. Av vad jag såg av deras mål så har de just nu det som fattas i Brynäs. Distinkta avslut.

Jämtin lämnar Linköping. Såg intervjun med honom om det och han sade att det bara berodde på att han ville utveckla sig och sitt spel ungefär så. Men det måste ligga en hund begraven  här. Melin förresten har fått bra fason på laget men det var bara väntat. Han får fason på de flesta lag så bra tränare som han är.