Brynäs avklätt i Läkerol Arena

Efter den svaga insatsen i Linköping hade jag mina onda aningar inför matchen mot HV. Men då HV hade så många spelare skadade och sjuka så intalade jag mig att de kunde gå vägen i alla fall.

Det jag tänkte mest på var de viktiga spelare som Brynäs har skadade. De är viktiga kuggar i lagets maskineri och när de inte är med så kommer hela maskineriet att gnissla och inte fungera som det brukar. Men mer om det nedan.

HV satte full fart från början. Och under de 2 första perioderna var de helt överlägsna. Brynäs kom igång lite i slutet av andra men ineffektivitet och svaga insatser av mest de sk äldre spelarna gjorde att det inte blev något resultat av det. Ja ett mål i slutet av andra men det var mest ett slumpmål.

I tredje började Brynäs piggt men pga utvisningar kom laget helt av sig i sin offensiv.

HV var bättre i allt. De var passningssäkrare, kraftfullare och med stort självförtroende. Starka i närkamper. Tacklade sönder Brynäs som var alltför snälla. Ibland önskade man att någon hade börjat ett rejält slagsmål för att markera mot motståndarnas tidvis grisaktiga spel. Här saknar jag verkligen Granström. Han vågar ta en fight när det behövs. 

Och när det gäller snälla backar så var Bertilsson den ”elake” backen i Brynäs borta. Bertilsson är tuff på backplats och det behövs. Fler borde tackla som han. Men med honom borta så var det en alltför frökenaktig  backuppsättning som inte kunde få stopp på  de stora grobianerna i HV. De spelade också grisaktigt och borde ha haft fler utvisningar. Men det verkar löna sig att spela grisaktigt i elitserien. Domarna blundar för mycket då ett lag spelar så hela tiden. Brynäs däremot kom inte ifrån några utvisningar.

När det gäller PP så vann också HV den matchen i matchen.De gjorde 2 mål i numerärt överläge. Petraseks 3-1 mål var verkligen grymt att se. Vilken rökare.  Brynäs däremot hade chanser men det var för tamt. Här betyder det mycket att Järnkrok är borta. Han leder PP i sin kedja och det finns i dagens läge ingen som kan ta över. Laurtizen tex var pinsam att se på i PP med sina ointelligenta felpassningar.

Svedberg räddade Brynäs i första. I början av andra släppte han in en puck från en vinkel där han borde ha klarat. Men man ser då och då att ett skott från sidan kan studsa på målvakten och in. Det händer.

Silfverberg försökte och var som vanligt den bäste i Brynäs tillsammans med Svedberg. Även Ollars försökte och han borde i kväll ha haft en bättre omgivning. Däremot var de erfarna spelarna pinsamma att se på. Lavander, Dackell, Hansen, Nordqvist och Widing gjorde inga glada i kväll. Dackell är förresten inte den förstärkning som laget behöver trots alla glada tillrop i pressen. Tvärtom. Det borde bli hans sista säsong.

För HV gjorde det inte så mycket att flera var borta. De verkar ha bra spelare ändå bakom. Det har däremot inte Brynäs. När nyckelspelare är borta och de erfarna inte stiger fram är laget tyvärr i underläge.  Och när inte laget presterar i PP så märks det i målprotokollet. De yngre väger alltför lätt mot ett lag som HV.

HV blir ett lag att räkna med i slutspelet. Tyvärr tror jag inte Brynäs kommer längre än förra året. Den halsduk som det reklamerades för under matchen  där det står att laget går mot guld är alltför optimistisk. Men vi gävlebor har ändå haft roligt denna säsong med många segrar både hemma och borta. Segrar som nu har vänts i nederlag. Fortsätter det så här blir det ingen placering bland de 4 bästa.

Om jag varit alltför pessimistisk i min syn så ska jag senare göra självkritik. Men just nu finns inget som kan få mig att stämma in i guldkören.